7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJurnaliştii craioveni, hărţuiţi şi bătuţi de angajaţii clubului de fotbal „Universitatea“ Craiova

Jurnaliştii craioveni, hărţuiţi şi bătuţi de angajaţii clubului de fotbal „Universitatea“ Craiova

Jurnaliştii craioveni au semnat joi un protest împotriva reprezentanţilor clubului de fotbal „Universitatea“ Craiova, denunţând agresiunile la care au fost supuşi în timpul mandatului lui Adrian Mititelu la club. Redăm mai jos integral textul protestului semnat de ziarişti:

„JURNALIŞTII CRAIOVENI, HĂRŢUIŢI ŞI BĂTUŢI DE ANGAJAŢII CLUBULUI DE FOTBAL «UNIVERSITATEA» CRAIOVA“

Bodyguarzii preşedintelui clubului de fotbal «Universitatea» Craiova, Adrian Mititelu, hărţuiesc ziariştii din presa locală, încercând să-i intimideze. Nu de puţine ori, jurnaliştii au devenit ţinte în timpul sau după conferinţele de presă organizate de Mititelu. Alexandru Vîrtosu, redactor la Gazeta de Sud, a fost alergat de Mititelu în timpul unei conferinţe, Lucian Mitu, manager general – Oltenia3 TV, a fost snopit în bătaie pe stradă de unul dintre bodyguarzi, iar Mario Morcov, redactor la Oltenia-Sport, a fost nevoit să sune la 112 pentru a scăpa de alt atac. Bogdan Groşereanu, redactor la Gazeta de Sud, a fost lovit şi ameninţat după o conferinţă de presă organizată săptămâna trecută în incinta stadionului «Ion Oblemenco». Aceste incidente se adaugă unui lung şir de ameninţări şi jigniri pe care jurnaliştii din Craiova le-au primit din partea lui Mititelu şi a angajaţilor acestuia. În acest timp, Adrian Mititelu pozează în victima Federaţiei Române de Fotbal (FRF), care a dezafiliat temporar clubul, şi a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cerând opiniei publice să îl susţină în acţiunile pe care le întreprinde. Noi, jurnaliştii din Craiova, ne-am săturat să fim jigniţi, ameninţaţi ori bătuţi doar pentru că ne facem meseria şi anunţăm public că nu vom mai participa la conferinţele de presă organizate de Adrian Mititelu, întrucât nu ne mai simţim în siguranţă. Cerem organelor abilitate să ia act de comportamentul reprezentanţilor «Universităţii» Craiova faţă de presă“. Vă aşteptăm pe site-ul GdS şi pe Facebook să comentaţi despre acest subiect.
• GdS

NOTĂ: Fotografiile cu scan-ul protestului semnat de ziarişti se găsesc pe site-ul Gazetei de Sud, www.gds.ro
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS