14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZăpada şi viscolul au afectat judeţul Olt

Zăpada şi viscolul au afectat judeţul Olt

Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, ieri‑dimineață, 47 de utilaje de deszăpezire acţionau pe 36 de drumuri judeţene şi nouă utilaje pe drumurile naţionale. „Cele mai afectate tronsoane de drum au fost cele din zonele de nord şi centru ale judeţului, unde s-a acţionat pe 34 de drumuri judeţene, iar în zona de sud numai pe două drumuri judeţene“, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. 25 de localități din Olt nu au avut curent electric și patru stâlpi de electricitate au fost rupți. La ora 13.00, Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt a transmis că problemele de alimentare cu energie au fost remediate parțial, şi că 11 localități din județ erau în continuare fără curent electric.
 „Au fost împrăștiate în ultimele 24 de ore aproximativ 300 de tone de material antiderapant, circa 120 de tone pe drumurile naționale și 180 de tone pe cele județene“, a mai spus Alin Băsășteanu.

Drumuri închise din cauza zăpezii

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, circulaţia pe DJ 641 Caracal – Cezieni, DJ 542 Caracal – Valea Soarelui şi 642 Redea – Rotunda – Bucinişu a fost întreruptă din cauza căderilor masive de zăpadă. De asemenea, circulaţia pe tronsoanele de drum Stoicăneşti – Văleni, Văleni – Seaca şi Seaca – Mihăieşti a fost închisă pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. Reprezentanţi ISU Olt au precizat că pe cinci tronsoane de drum, pe DJ 546 B Șerbănești -Movileni, DJ 653 Radomirești – Crăciunei, DJ 679 Seaca -Mihăești, DJ 642 Rotunda – Vlădila și DJ 544 Vădastra -Vădăstrița, polițiștii au oprit circulația pentru perioade scurte de timp pentru ca utilajele de deszăpezire să intervină în zonele de câmp deschis, văi, păduri, unde vântul a viscolit zăpada și a așezat-o pe carosabil. „În aceste zone s-au format dopuri de zăpadă pe porțiuni de 150 – 200 de metri, iar pe DJ 642 Rotunda – Vlădila pe o porțiune de aproximativ un kilometru“, a adăugat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Patru şcoli au fost închise

Din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele două zile, au fost închise patru şcoli din judeţul Olt, deoarece pe drumurile care duceau spre acestea nu s-a putut circula. Cele patru unități școlare închise ieri sunt în localitățile Cezieni, Cilieni, Rotunda și Mărunței. Potrivit reprezentanţilor ISJ Olt, ieri se lucra la deblocarea drumurilor astfel încât astăzi să se poată relua procesul de învăţământ şi să nu mai existe probleme.

Din neatenţie a pătruns pe carosabil

Un bărbat de 31 de ani, din Valea Mare, în timp ce se afla la volanul maşinii sale pe raza localităţii nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Priseaca. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi ambii conducători auto şi doi pasageri din ambele maşini. Cei patru au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Slatina, pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Conducătorii auto au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în cazul unui accident rutier, în care patru persoane au fost rănite“, a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS