21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeancă arestată în Italia

Doljeancă arestată în Italia

Şapte persoane, printre care şi o româncă, au fost arestate în Italia, în cadrul operaţiunii „Archetone“, care i-a vizat pe unii angajaţi ai Azilului de bătrâni „Borea“ din oraşul San Remo (provincia Imperia), unde cei internaţi erau bătuţi, jigniţi şi înfometaţi. Alte opt persoane sunt cercetate în stare de libertate.
Românca arestată se numeşte Cristina Ciobanu, are 37 de ani şi, potrivit lui Petru Meran, directorul Euro Medical Jobs, societate care se ocupă cu plasarea de asistenţi medicali în străinătate, femeia este din localitatea doljeană Mischii, iar în prezent se află la un penitenciar pentru femei de lângă Genova. Conform site-ului riviera24.it, printre cei arestaţi se află şi directoarea azilului, Rosalba Nasi, soţia senatorului italian Gabriele Boscetto.
În urma unor plângeri formulate de rudele bătrânilor agresaţi, poliţiştii au instalat camere de luat vederi în clădire, şi au constatat după trei luni de înregistrări că cei internaţi erau pălmuiţi, traşi de păr sau ameninţaţi. De asemenea, oamenii legii anchetează şi două decese survenite în condiţii suspecte în anii 2006 şi 2007.
Ieri, persoanele arestate au fost audiate la un tribunal din Genova, jurnaliştilor italieni nefiindu-le permis accesul în clădire cu aparate de înregistrare audio sau camere de luat vederi, acest fapt stârnind nemulţumirea mai multor publicaţii din nordul Italiei. Presa din Peninsulă a folosit termeni precum „azilul-lagăr“ sau „azilul groazei“, în descrierea celor petrecute în clădirea din San Remo.
• Ionuţ Nica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS