24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiting şi marş în Capitală

Miting şi marş în Capitală

Mii de cadre militare disponibilizate au protestat ieri, iar o delegaţie a acestora a depus la TVR un memoriu în care au cerut demisia preşedintelui şi a guvernului, solicitând conducerii televiziunii publice să transmită cerinţele manifestanţilor. Protestul din Piaţa Victoriei a început la ora 11.30, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), organizatorul protestului, anunţând că la miting şi marş participă 10.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie.
La ora 14.00, cu o jumătate de oră mai devreme decât era anunţat, protestatarii au plecat în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Calea Dorobanţilor – strada Emil Pangrati, ajungând, după aproape o oră, la sediul TVR.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 16.00, fără incidente, la manifestaţie participând aproximativ 3.000 de persoane, potrivit Jandarmeriei Române.
Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, Mircea Dogaru, a spus că a cerut conducerii TVR să redea televiziunea poporului şi să transmită „ceea ce trebuie“. El a mai spus că sindicaliştii SCMD cer demisia preşedintelui Traian Băsescu, să „dispară“ de la putere PDL, UDMR şi UNPR, să fie alegeri anticipate, nu comasate, mai întâi locale, apoi parlamentare şi prezidenţiale. „Poate să conducă Blaga până la alegeri, n-are nici un fel de importanţă cine“, a spus Dogaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS