Acasă Local CE Rovinari a pus încă un grup în funcţiune

CE Rovinari a pus încă un grup în funcţiune

-

Complexul Energetic Rovinari a pus ieri în funcţiune grupul energetic numărul 6. După ce săptămâna trecută au fost efectuate probele şi verificările necesare, grupul energetic 6, proaspăt modernizat, a început de ieri să funcţioneaze în parametri normali. Complexul Energetic Rovinari a început să funcţioneze din această săptămână cu patru grupuri energetice. Puterea totală a termocentralei de la Rovinari a crescut în aceste condiţii la 1.320 de megawaţi, urmând să sporească şi producţia de energie electrică. Investiţia la grupul energetic numărul 6 a început în anul 2009 şi se ridică la aproximativ 70 de milioane de lei. Cea mai mare parte a fondurilor a fost folosită pentru realizarea staţiei de desulfurare şi pentru instalarea unor electrofiltre care vor reduce semnificativ poluarea.

E nevoie de mai mult cărbune

Dată fiind creşterea capacităţii de producere a energiei electrice la Complexul Energetic Rovinari, prin folosirea a patru grupuri energetice, conducerea unităţii a dublat cantitatea de cărbune pe care anul acesta o va cumpăra de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Dacă anul trecut a fost achiziționată cantitatea de peste 800.000 de tone de lignit, în 2012 cantitatea de lignit va fi dublată. „Avem o capacitate crescută de producere de energie şi avem nevoie de mai mult cărbune. Anul trecut ne-am aprovizionat de la Societatea Naţională a Lignitului, prin Cariera Roşia, cu 894.000 de tone de cărbune. Anul acesta, am discutat cu partenerii noştri de la Societatea Lignitului să ne aprovizioneze cu o cantitate dublă, de peste 1,6 milioane tone de lignit“, a declarat Tiberiu Trotea, directorul general al Complexului Energetic Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

Elevii au prima hartă interactivă cu școli și angajatori

Şcolile profesionale, cu specializările pe care le au, precum şi firmele care desfăşoară activităţi în domeniile respective, dar şi numărul de angajaţi se regăsesc acum pe o hartă interactivă,

Începe judecata în dosarul şpăgilor de la Psihiatrie

udecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins contestaţia formulată de fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Slatina. Asta înseamnă că Tribunalul Olt poate începe judecarea celor cinci inculpaţi din acest dosar.