17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLola şi Mabalu, scoşi la licitaţie

Lola şi Mabalu, scoşi la licitaţie

Lola şi Mabalu sunt doi dintre câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj care vor fi scoşi la licitaţie cu vânzare pe 9 februarie.
Cei doi câini de rasă ciobănesc german nu mai corespund condiţiilor pentru care au fost dresați, fiind propuşi de o comisie de specialitate să fie înlocuiţi. Lola este o femelă în vârstă de opt ani, iar Mabalu este un mascul de trei ani. Aceștia au fost aduși la IJJ Gorj încă de la şase luni, au fost dresaţi și au participat la numeroase acţiuni specifice. „Lola este specializată în detectarea materialelor explozibile, iar Mabalu – în căutarea şi salvarea în mediul natural. Ambii au fost folosiţi în misiuni ale jandarmilor, înregistrând şi succese. Aceasta este prima licitaţie organizată vreodată de IJJ Gorj pentru câini şi sperăm să fie un succes. Licitaţia va avea loc pe 9 februarie, iar preţul de pornire va fi de 2.201 lei pentru Lola şi 7.134 de lei pentru Mabalu“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.
Plutonierul Mihai Ianoşi spune că îl are în grijă pe Mabalu de doi ani: „Este un câine care nu a muşcat pe nimeni niciodată. Este docil, îi place să se joace și va fi un animal de companie minunat. Este inteligent şi m-am ataşat de el în aceşti ani“, a spus jandarmul.
Pe Lola a avut-o în grijă Dan Grădineanu, care spune despre ea că a avut numeroase acţiuni finalizate cu succes.  „A fost folosită în multe acţiuni și a avut succes. Este un câine de companie foarte bun şi sperăm să îşi găsească stăpâni care să o iubească“, a spus jandarmul. În cazul în care nici unul dintre cei doi câini nu va fi vândut în cadrul licitaţiei, ei vor fi daţi cu titlu gratuit celor doi jandarmi care s-au ocupat de ei în ultimii ani: „Dacă nu vor fi cumpăraţi de cineva, ultima soluţie este atribuirea lor lui Dan Grădineanu şi lui Mihai Ianoşi“, a mai spus Alin Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS