21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse de studiu în Italia pentru liceenii cu rezultate excepţionale

Burse de studiu în Italia pentru liceenii cu rezultate excepţionale

Elevii de clasa a IX-a și a X-a, care au rezultate foarte bune la învăţătură şi vor să-şi continue studiile în afara ţării, pot candida pentru o bursă de studii pentru un an de liceu în Italia. În valoare de 12.000 de euro, bursa acoperă integral toate cheltuielile necesare pe parcursul unui an de studiu (transportul, cazarea şi masa) şi este susţinută de Intesa Sanpaolo Bank România şi Grupul Intesa Sanpaolo Italia prin Proiectul „Bursa Intercultura“. „Bursa Intercultura oferă câştigătorului posibilitatea de a petrece un an într-o familie italiană, fiind complet integrat în mediul familial şi şcolar. Astfel, va avea posibilitatea de a învăţa limba italiană, de a cunoaşte obiceiurile unei noi comunităţi, de a lega prietenii interesante, lărgindu-şi prin această experienţă orizontul cultural şi educaţional“, se arată pe http://www.intesasanpaolobank.ro.

Fazele procesului de selecţie

Ajunsă la a cincea ediţie în România, „Bursa Intercultura“ se adresează elevilor cu rezultate excepţionale, oferindu-le posibilitatea de a câştiga o bursă de studii pentru un an de liceu (clasa a X-a sau a XI-a) în Italia. La acest program pot participa elevii de la orice liceu din România, care în anul şcolar curent sunt în clasa a IX-a sau a X-a (şi care sunt născuţi între 1 ianuarie 1995 şi 1 iunie 1997). Cei interesaţi de această bursă trebuie să se înscrie în program până pe 3 februarie 2012. Dosarul de înscriere constă într-o aplicaţie preliminară (conţine informaţii despre candidat, care să facă referire inclusiv la responsabilităţile sale, interesele, hobby-urile, precum şi motivele pentru care a aplicat pentru această bursă), situaţia şcolară a elevului (completată în această fază doar de către elev), precum şi o scrisoare de recomandare de la directorul unităţii şcolare sau de la un profesor. Toate documentele trebuie prezentate în limba engleză. În urma evaluării dosarelor depuse, pe 27 februarie vor fi anunţaţi finaliştii, urmând ca pe 10 martie să aibă loc un interviu şi o testare comportamentală pentru candidaţii aleși. Selecţia finală a candidaţilor va avea loc în Italia, pe 15 martie 2012, iar anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 30 martie.

Detalii suplimentare
Detalii despre programul de „Burse Intercultura“, mărturii ale bursierilor din România de până acum, formularele care trebuie completate şi alte informaţii utile sunt disponibile pe prima pagină a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank sau în secţiunea Cariere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS