15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdolescentă ucisă într-un accident violent

Adolescentă ucisă într-un accident violent

http:http://www.youtube.com/watch?v=sV0a2mFqYMM

O tânără de 17 ani şi-a pierdut viaţa, o persoană a fost grav rănită, iar alte trei au suferit leziuni uşoare. Toate acestea s-au întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, după ce doi şoferi s-au urcat băuţi la volan şi au provocat două accidente rutiere, unul în Craiova şi altul în Băileşti.

Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30, Andrei Găină, de 19 ani, din Băileşti, în timp ce conducea un Ford Mondeo pe strada Gabroveni din localitate, la intrarea într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei, a lovit o bordură, după care s-a răsturnat. După aceea, maşina condusă de tânărul şofer a lovit şi retezat un stâlp de pe marginea drumului. La locul accidentului au ajuns o ambulanţă SMURD şi un echipaj de descarcerare, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru pasagera de pe locul din dreapta faţă al maşinii, Beatrice S., de 17 ani, elevă a Liceului „Mihai Viteazul“ din localitate, care a murit pe loc în urma impactului violent. Reprezentanţii ISU Dolj au precizat că, la sosirea ambulanţei SMURD, tânăra era în stop cardio-respirator neresuscitabil. Şoferul autoturismului a fost transportat la spital, unde medicii au stabilit că acesta a suferit leziuni uşoare, care nu îi pun viaţa în pericol. În urma cercetărilor făcute la faţa locului de poliţiştii de la Rutieră s-a stabilit că accidentul rutier a avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed la acea oră. Poliţiştii doljeni au mai comunicat că, întrucât tânărul şofer mirosea a alcool, acestuia i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele lui Andrei Găină a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Alt accident rutier provocat de alt şofer băut a avut loc vineri seară, în Craiova. Marius Tîrziu, de 36 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Chevrolet Aveo pe strada Prelungirea Bechetului, a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un Mercedes condus regulamentar de Marian Miu, de 36 de ani, din aceeaşi localitate. În urma accidentului, Tîrziu a fost rănit grav, iar celălalt şofer şi o pasageră din Mercedesul pe care îl conducea, Virginia Ghiţă, de 28 de ani, din Craiova, au fost răniţi uşor. Pentru că emana un puternic miros de alcool, lui Tîrziu i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În plus, poliţiştii au stabilit că acesta avea permisul de conducere suspendat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS