13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri din Kosovo, racolaţi de un bulgar

Tineri din Kosovo, racolaţi de un bulgar

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate bulgăreşti false. Cei doi tineri kosovari intenţionau să ajungă în Germania, ei fiind racolaţi de un cetăţean bulgar pentru suma de 1.300 de euro. Kosovarii împreună cu bărbatul bulgar care îi racolase au intrat în Vama PF I cu un autoturism Audi, prezentând acte de indentitate false, din care reieşea că toţi trei sunt bulgari.
Poliţiştii din vamă au verificat cărţile de identitate aparţinând lui T. Aleksandrov și S. Angelov de 20, respectiv 23 de ani, însă au constatat că documentele de călătorie nu au elementele de siguranţă specifice unor asemenea acte oficiale, acestea prezentând indicii de falsificare. Verificările suplimentare efectuate cu aparatul videospectral şi prin Punctul de Contact Giurgiu au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că modul de tipărire al fotografiilor este diferit de cel original, datele de identificare au fost retipărite, desenul de fond era alterat, iar codurile numerice personale ale celor doi nu sunt reale. În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că tinerii sunt din Kosovo şi fuseseră racolaţi, îndrumaţi şi călăuziţi pe teritoriul Serbiei de către P. Tsvetanov, cetăţean bulgar, de 43 de ani, din localitatea Vidin. Acesta le-a procurat documentele de călătorie false în schimbul sumei de 300 de euro şi trebuia să-i treacă în mod ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania, în schimbul sumei de 1.000 de euro.
„Pe 18 ianuarie, la ora 23.55, s-au prezentat pentru a intra în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, călătorind cu un autoturism Audi, trei cetăţeni bulgari, care au prezentat poliţiştilor de frontieră cărţi de identitate bulgăreşti. Cei doi tineri kosovari au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă la părinţi, în Germania. În cauză s-a întocmit lucrare penală în care, împotriva lui Z. Avdyrrahim şi S. Gzim, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanul bulgar P. Tsvetanov este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al  IJPF Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS