8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Chinezii“, jucată la Craiova

„Chinezii“, jucată la Craiova

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova găzduieşte luni, 23 ianuarie, în sala „Amza Pellea“, un regal actoricesc de excepţie al Teatrului „Jean Bart“ din Tulcea. Este vorba despre spectacolul „Chinezii“ („The Two of Us“), de Michael Frayn. Acesta este o piesă într-un act, din patru părţi, cu o distribuţie formată din doi actori, în acest caz fiind vorba de Cerasela Iosifescu şi George Alexandru. Regia şi scenografia îi aparţin lui Mircea Cornişteanu, cu Elena Orbocea ca asistent de scenografie. Biletele costă 30, 25 sau 20 de lei, în funcţie de categorie.
Piesa s-a jucat pentru prima dată la Teatrul Garrick, unul din cele mai vechi teatre dramatice din Londra, în distribuţie avându-i, la vremea aceea, pe Richard Maracini şi Lynn Redgrave.
Cele patru părţi care alcătuiesc Chinezii sunt „Negru şi argintiu“, „Quijote Nou“, „Dl Picior“ şi „Chinamen“, această ultimă parte a piesei fiind pusă în scenă de Teatrul „Jean Bart“. Jocul este un tur de forţă al celor doi protagonişti care tot schimbă costume, jucând mai multe roluri, fără efort aparent, dar într-un ritm alert.
Frayn consideră că activitatea frenetică din culise este mai palpitantă şi mai amuzantă decât jocul în sine. Textul său, pe lângă virtuozitatea proprie comediilor de situaţie, devine o provocare, relatând cu minuţiozitate lumea teatrală în ambele ipostaze: culise şi luminile rampei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS