15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimar condamnat pentru că a condus beat

Primar condamnat pentru că a condus beat

Judecătorii din Strehaia l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Valentin Mitrică, primarul din comuna doljeană Giurgiţa, trimis în judecată într-un alt dosar pentru abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual
Valentin Mitrică, primarul comunei doljene Giurgiţa până în iunie 2011, când a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie şi suspendat din funcţie, a fost condamnat de Judecătoria Strehaia la un an de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Infracţiunea pentru care a fost condamnat a fost comisă de Mitrică în noaptea de 26 spre 27 martie 2011. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, care au făcut cercetările în acest dosar, au precizat că Valentin Mitrică, în timp ce conducea autoturismul soţiei sale pe DN 67A, a pierdut controlul volanului şi a lovit parapetul unui pod. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului l-au testat pe primarul doljean cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi noapte, lui Mitrică i-au fost recoltate probe biologice, după care pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. În noiembrie, procurorii din Strehaia au încheiat cercetările în acest caz şi l-au trimis pe Mitrică în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Strehaia. În decembrie, la primul termen de judecată, inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei este definitivă, pentru că nici inculpatul şi nici procurorii nu au atacat-o cu recurs.

De la alcool la volan la delapidare şi fals intelectual

În timp ce era cercetat de procurorii din Strehaia, în iunie 2011, Valentin Mitrică a fost arestat preventiv la cererea procurorilor din Segarcea, care l-au acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, delapidare şi fals intelectual. În acelaşi dosar a mai fost arestat şi Marin Nica, fost contabil-şef al Primăriei Giurgiţa, ambii inculpaţi fiind trimişi în judecată în iulie 2011. Anchetatorii au stabilit că, între 2007 şi 2009, primarul comunei Giurgiţa şi contabilul-şef Nica au atribuit ilegal lucrări de investiţii către diverse firme, desemnate fără organizarea de licitaţii, au dispus şi plătit lucrări neefectuate sau executate necorespunzător. Printre investiţiile cu „cântec“ se numără patru porţi pentru un teren de fotbal, achiziţionate cu 20.000 de lei bucata, dar şi WC-ul din scândură al Grădiniţei din Curmătura, care a costat nu mai puţin de… 90.000 de lei. Cei doi inculpaţi se află în arest, următorul termen în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi fiind stabilit pentru 19 ianuarie.
Dacă va fi găsit vinovat şi condamnat la închisoare pentru aceste infracţiuni, Mitrică va fi obligat să execute şi pedeapsa dată de judecătorii din Strehaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS