29.6 C
Craiova
marți, 15 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljProiectul „Şcoala Discovery“, în trei şcoli-pilot din Dolj

Proiectul „Şcoala Discovery“, în trei şcoli-pilot din Dolj

Odată cu începerea celui de-al doilea semestru, Ministerul Educaţiei diversifică modul în care învaţă elevii de la trei instituţii de învăţământ din Dolj. Acest lucru va fi posibil în urma lansării proiectului „Școala Discovery“, un parteneriat MECTS – Discovery Channel. „La nivel naţional, acest proiect va fi demarat în 110 instituţii de învăţământ. În Dolj, în cadrul proiectului sunt incluse trei instituţii de monitorizare: Colegiul Naţional «Elena Cuza», Liceul Teoretic «Henri Coandă» şi Şcoala nr. 39 «Nicolae Bălcescu» Craiova“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Emisiuni TV despre fenomenele ştiinţifice

În cadrul programului, începând cu 16 ianuarie 2012, sunt puse la dispoziţia elevilor o serie de emisiuni educative care respectă programa şcolară din România şi de care aceştia se pot folosi pentru a înţelege mai bine fenomenele ştiinţifice. „Discovery Channel România va difuza o serie de programe educative în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 14.00, şi apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 8.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbătă şi duminică“, se arată pe pagina programului (http://scoala.discovery.ro/despre/). Programele prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. „Lunea vor fi furnizate materiale despre matematică, marţea – fizică, miercurea – chimie, joia – biologie, vinerea – alte ştiinţe“, a precizat Mihaela Moţăţeanu. Informaţiile furnizate au fost selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V-XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiintifice, transmiţând mesajul că ştiinţa este un domeniu interesant şi captivant. Programele vor fi dublate în limba română, fără pauze publicitare.

Portalul scoala.discovery.ro pentru dascăli

Pentru ca lecţiile şcolare să fie mult mai atractive, cadrele didactice au la dispoziţie portalul scoala.discovery.ro, de unde pot descărca materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, cu elevii. Site-ul include o grilă de programe şi un ghid complet pentru profesori, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.

Proiectul „Şcoala Dicovery“, disponibil în România

Cu toate că vor fi monitorizate rezultatele programului doar în cele aproximativ 100 de unităţi şcolare pilot, din care trei în Dolj, proiectul „Şcoala Dicovery“ este disponibil pentru toţi profesorii şi elevii din România. Conform portalului proiectului, dascălii pot folosi programele şi textele „pentru a beneficia de o perspectivă nouă asupra subiectelor care îi interesează, pot să recomande elevilor să vizioneze programele TV sau pot să le urmărească împreună cu elevii, în cadrul unei ore speciale, după care să discute împreună subiectele relevante pentru nivelul şi programa valabile în fiecare caz“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS