15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Spărgătorul de nuci“, la Craiova

„Spărgătorul de nuci“, la Craiova

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova găzduieşte luni, 16 ianuarie, spectacolul de balet clasic în două acte „Spărgătorul de nuci“ de Piotr Ilici Ceaikovski. Evenimentul va avea loc în Sala „Amza Pellea“ începând cu ora 19.00, în interpretarea în premieră a Teatrului Rus de Operă şi Balet din Odessa.
Cu participarea celebrei soprane Leontina Văduva și a pianistului Masakatsu Nakano (Japonia) şi o coregrafie realizată de M. Petipa, spectacolul va spune povestea lui Alexandre Dumas după basmul lui E.T.A. Hoffmann, „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor“.
Premiera baletului a avut loc la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, într-o duminică din decembrie 1892, în acelaşi timp cu opera „Iolanta“ a aceluiaşi autor. Chiar dacă producţia nu a fost un succes, suita de douăzeci de minute pe care compozitorul romantic a extras-o a fost. Aceasta a rămas, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute compoziţii ale lui Ceaikovski.
Preţul unui bilet de intrare la acest spectacol este de 60 de lei şi poate fi cumpărat de la agenţia de bilete a Naţionalului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS