8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcertul de Anul Nou, la Filarmonică

Concertul de Anul Nou, la Filarmonică

Filarmonica „Oltenia“ din Craiova revine în forţă, după o binemeritată pauză de peste două săptămâni, cu deja cunoscutul şi tradiţionalul concert simfonic prilejuit de sosirea Anului Nou. Melomanii se vor putea bucura de acest eveniment marţi, 10 ianuarie, în sala de spectacole a instituţiei de cultură, începând cu ora 19.00.
Pe scenă va urca cunoscuta Orchestră simfonică a instituţiei, alături de soprana Ana-Maria Donose-Marcovici şi tenorul Cosmin Marcovici, iar dirijoratul va fi asigurat de Alexandru Iosub. Peste 20 de titluri din repertoriul naţional şi internaţional au fost pregătite publicului, care va putea asculta lucrări legate de perioada care tocmai s-a încheiat, cea a Crăciunului, dar şi valsuri sau polci.
Dintre titlurile afişate în programul concertului reamintim „Valurile Dunării“ de Iosif Ivanovici, „La vânătoare“ de Johann Strauss II, Aria „Muzica“ din opereta „Valurile Dunării“ de George Grigoriu, uvertura „Un festival de Crăciun“ de Leroy Anderson, „Dansul săbiilor“ din baletul „Gayaneh“ de Aram Haciaturian, aria „Quando me’n vo“ din opera „Boema“ de Giacomo Puccini sau „Ave Maria“ (Intermezzo din opera „Cavalleria Rusticana“) de Pietro Mascagni.
Biletele pentru acest concert s-au epuizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS