26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA furat bijuterii şi ceasuri în valoare de 64.000 de euro

A furat bijuterii şi ceasuri în valoare de 64.000 de euro

Un tânăr de 23 de ani din Drobeta Turnu Severin va face ani buni de închisoare în Austria, după ce în 2008, ajutat de mai mulţi prieteni, a spart un magazin de bijuterii din aur şi ceasuri, în valoare de peste 64.000 de euro.
Acesta a reuşit să stea ascuns timp de trei ani, însă la începutul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi l-au descoperit. Autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare pe numele lui.
„În anul 2008, tânărul de 23 de ani, împreună cu mai multe persoane, a pătruns prin efracţie într-un magazin dintr-o localitate din Austria, de unde a sustras bijuterii şi ceasuri în valoare totală de 64.226 de euro. De asemenea, a încercat să pătrundă prin efracţie, împreună cu alte persoane, într-un magazin de bijuterii, folosind obiecte contondente pentru a sparge vitrina acestuia. El a fost reţinut şi predat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, competent cu soluţionarea“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Ieri, tânărul a fost prezentat Curţii de Apel Craiova pentru efectuarea demersurilor necesare extrădării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS