11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou grup energetic la CE Turceni

Un nou grup energetic la CE Turceni

Unul din cei mai mari producători de energie electrică din România, Complexul Energetic de la Turceni, va fi nevoit să pornească încă un grup energetic, pe lângă cele trei care funcţionează în prezent. Octavian Graure, directorul general al Complexului Energetic de la Turceni, a declarat că punerea în funcţiune a celui de-al patrulea grup energetic este cauzată de seceta prelungită. În ciuda faptului că la nivelul unităţii va fi înregistrată o mărire a producţiei de energie electrică, respectiv o mărire a încasărilor, vor fi mari probleme în ceea ce priveşte asigurarea răcirii instalaţiilor. În prezent, debitul râului Jiu este de 9 metri cubi pe secundă, iar necesarul pentru asigurarea răcirii în condiţii normale este de 30 de metri cubi pe secundă.

Profit de 100 de milioane de lei

Conform directorului Octavian Graure, Complexul Energetic de la Turceni a obţinut anul trecut un profit de 100 de milioane de lei, înregistrând o producţie de aproape 8 milioane de megawaţi, respectiv 7,4 milioane tone de cărbune. De la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a fost achiziţionată în 2011 cantitatea de 4 milioane de tone de cărbune. „Încă nu am încheiat anul financiar, dar profitul este undeva la 100 de milioane de lei. O să fie corecţiile de rigoare când o să avem toate datele, undeva la nivelul lunii martie. Producţia de energie este la nivelul anului 2008. Din păcate, avem mari probleme în a asigura răcirea şi funcţionăm cu toate cele șapte pompe. Creşterea producţiei de energie nu ne prea bucură, pentru că trebuie să cumpărăm mai multe certificate de emisii de dioxid de carbon. Anul trecut am cheltuit pe certificatele de CO2 140 de milioane de lei“, a declarat Octavian Graure, directorul Complexului Energetic de la Turceni

Concediază peste 150 de salariaţi în februarie

Conducerea Complexului Energetic de la Turceni se pregăteşte să concedieze în luna februarie peste 150 de salariaţi. Purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, a declarat, că cei mai mulţi angajaţi din Gorj urmează să fie concediaţi de la Complexul Energetic Turceni, conducerea unităţii trimiţând notificarea de disponibilizare pentru 200 de persoane.
„Pentru februarie am fost anunţaţi despre disponibilizarea a 200 de angajaţi ai CE Turceni. Reprezentanţii unităţii energetice au precizat că persoanele vizate sunt cele aflate în prag de pensionare, iar în prezent se poartă discuţii cu cei de la Casa de Pensii pentru a stabili exact numărul celor ce vor pleca acasă“, a spus Ana-Maria Niculescu. Directorul Complexului Energetic de la Turceni a precizat că viitorii disponibilizaţi vor primi câte 29.000 de lei salarii compensatorii. Vor fi concediaţi cei care mai au un an sau doi până la vârsta pensionării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS