16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe o grădiniţă din Târgu Jiu

Scandal pe o grădiniţă din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu este în proces cu un bărbat din Focşani, care a revendicat în instanţă dreptul asupra unui teren şi a unui imobil în care funcţionează din 1948 o grădiniţă. Deşi nu era încă proprietar, bărbatul din Focşani a făcut o promisiune de vânzare unui târgujian, care i-a achitat deja o mare parte din bani.

Clădirea de pe strada 11 Iunie din Târgu Jiu, acolo unde funcţionează Grădiniţa nr. 15, este disputată în instanţă de un aşa-zis moştenitor (un bărbat din Focşani care este reprezentantul legal al moştenitoarei Dimitriu Nicoliţa – n.r.) şi Primăria Târgu Jiu. La sfârşitul anului trecut, instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a decis ca imobilul în care se află Grădiniţa nr. 15 din Târgu Jiu să reintre în proprietatea celui care îl revendicase. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au depus deja o contestaţie în anulare care se va judeca pe 10 ianuarie la Curtea de Apel Craiova. „Cei care ne-au acţionat pe noi în judecată nu sunt proprietarii acestui imobil. Imobilul a intrat în proprietatea municipalităţii în 1944 prin testamentul proprietarei Ana Teianu, iar din 1948 a funcţionat o grădiniţă aici. Imobilul în cauză a avut atribuite numere poştale diferite din cauza dezvoltării urbanistice. Persoanele care ne-au dat pe noi în judecată au avut într-adevăr o clădire la Târgu Jiu care le-a fost retrocedată şi pe care au vândut-o. În cazul grădiniţei, aceste persoane au profitat de faptul că a avut mai multe numere poştale și au cerut în instanţă clădirea cu numărul 87. Nu au acte de proprietate. Sperăm ca acum instanţa de la Craiova să ne dea nouă dreptate“, a spus Grigore Jianu, jurist al Primăriei Târgu Jiu.

Grădiniţa, promisă deja unui târgujian

Liviu Anton Dimitriu, bărbatul din Focşani care acţionează în numele mamei sale, a amanetat deja imobilul în care funcţionează Grădiniţa nr. 15. Acesta, înainte să ştie care va fi sentinţa magistraţilor, a încheiat un act de vânzare (promisiune de vânzare – n.r.) cu un târgujian care i-a achitat deja 400.000 de lei din suma totală de 500.000 de lei. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au spus că a fost formulată contestaţie în anulare pentru că diminuarea patrimoniului municipiului Târgu Jiu s-a făcut printr-o hotărâre judecătorească nelegală. „Toate demersurile legale au fost întreprinse de Dimitriu Liviu Anton. Faptul că acesta a fost la Târgu Jiu în 2009 şi 2011 împreună cu Silvia Chiticaru, şefa Serviciului buget în cadrul Ministerului Justiţiei, ne ridică multe semne de întrebare. A mers la Tribunal cu această doamnă. Ne temem că hotărârea dată de magistraţi a fost influenţată, pentru că altfel nu se poate explica nelegalitatea deciziei. Propunem sesizarea tuturor organelor abilitate în vederea clarificării tuturor suspiciunilor privind obţinerea imobilului prin fals în declaraţii“, a spus Grigore Jianu, jurist în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Memoriu pentru salvarea grădiniţei

Părinţii celor 130 de preşcolari care învaţă la Grădiniţa nr. 15 au întocmit, în luna decembrie a anului trecut, un memoriu în încercarea de a salva grădiniţa. „Am primit un memoriu de la părinţii copiilor de la această grădiniţă. Este o situaţie grea şi pentru noi, ca primărie, şi pentru părinţii acestor copii, care nu ştiu unde să îşi ducă micuţii în cazul în care se întâmplă ceva. Sunt probleme cu grădiniţele în Târgu Jiu, cu toate că vom începe construcţia altor zece imobile. Noi continuăm procedura şi am făcut o contestaţie în anulare, să sperăm că se va decide altceva cu această grădiniţă. Continuăm procesul la Craiova. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS