11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul Durău rămâne în arest

Poliţistul Durău rămâne în arest

Curtea de Apel Craiova a respins ieri recursul formulat de agentul Cristian Durău din cadrul Secţiei IV Poliţie Coşoveni, împotriva mandatului de arestare preventivă emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj pe numele său pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.
Agentul de poliţie Cristian Durău a fost arestat preventiv pe 30 decembrie, în urma unui denunţ făcut de un şofer la 112, care a anunţat că agentul l-a oprit în trafic, în comuna doljeană Malu Mare, şi i-a cerut 300 de euro sau 1.000 de lei pentru a nu-l amenda şi a nu-i reţine permisul de conducere pentru o depăşire neregulamentară. În urma cercetărilor făcute de procurorii doljeni şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Dolj, s-a stabilit că poliţistul Durău l-a însoţit pe denunţător cu Loganul IPJ Dolj până în localitatea Rojişte pentru a lua banii de la acesta. În final, a primit de la denunţător 250 de lei. În plus, anchetatorii au mai stabilit că agentul a primit de la un alt şofer două sticle de whisky pentru a nu-l sancţiona pentru aceeaşi abatere.
După ce l-au audiat pe poliţist, procurorii au cerut arestarea sa preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, mandatul fiind emis pe 30 decembrie de Tribunalul Dolj. Avocatul ales al agentului Durău au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, care s-a judecat ieri la Curtea de Apel Craiova. În faţa judecătorilor, Cristian Durău a precizat că îşi menţine declaraţia dată în faţa procurorilor, iar avocatul său a cerut înlocuirea arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, precizând că clientul său nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. În plus, acelaşi avocat a explicat că agentul ar trebui cercetat în libertate pentru că are doi copii minori, rate la bancă, iar soţia sa are un venit mic. Judecătorii Curţii de Apel Craiova nu au fost de aceeaşi părere cu avocatul inculpatului şi au respins recursul formulat, astfel că poliţistul va rămâne în arest.    
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, începând cu 30 decembrie, agentul Cristian Durău a fost suspendat din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS