13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGinecolog acuzat de rea-voinţă

Ginecolog acuzat de rea-voinţă

Familia unei tinere de 24 de ani din Mehedinţi acuză un medic ginecolog de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin că a refuzat să intervină chirurgical pentru scoaterea unui făt mort. Gravida s-a internat luni seară în Maternitate, acuzâd dureri şi spunând că nu mai simte copilul mişcând. În urma unui control, medicul de gardă a sesizat că fătul era mort. La schimbul de tură, medicul ginecolog a refuzat să intervină chirurgical, pe motiv că tânăra era la prima sarcină.
„Fata a avut dureri şi l-a sunat pe domnul doctor Pătraşcu (foto) care i-a spus să meargă la cabinet să o consulte. I-a făcut ecograf şi atunci i-a spus că este mort de o săptămână copilul şi să meargă la spital să se interneze. La spital când a venit nu a mai băgat-o nimeni în seamă, a lăsat-o aşa şi i-a spus că trebuie să aştepte să nască normal. Dar aşa ceva nu este posibil. Fata a mers la el timp de nouă luni, la fiecare consult i-a dat câte 200 de lei, nu se poate ca la un asemenea necaz să se poarte aşa cu ea“, a spus Mioara Vlădulescu, mătuşa gravidei.
Medicii spun că nu puteau să intervină chirurgical, deoarece medical nu se poate face aşa ceva, ci se aşteaptă declanşarea naşterii normale.
„Tânăra s-a internat pe 2 ianuarie cu un făt mort şi a intrat sub supraveghere medicală în ambulatoriul Maternităţii. Nu s-a pus problema unei operații de cezariană, deoarece membranele nu erau rupte, deci gravida nu era în pericol“, a declarat Emilia Bololoi, director medical la Spitalul Judeţean Mehedinţi.

Tânăra a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova

Familia tinerei îl mai acuză pe medicul ginecolog şi că le-ar fi pretins 500 de euro ca să se ocupe de gravidă.
„După ce domnul doctor a spus că nu îi face fetei cezariană, noi am luat legătura cu un profesor universitar de la Craiova şi după ce i-am explicat situaţia fetei a spus că nu mai trebuia să stea nici 20 de minute cu fătul mort în ea, pentru că există pericolul ca în orice moment să se infecteze, pentru că nu ştie nimeni de când era copilul mort. Domnul Pătraşcu a refuzat să intervină şi pentru că noi nu i-am dat nici un ban, ne-a dat de înţeles că ar trebui să îi dăm în jur 400 – 500 de euro pentru operaţie şi aşa am mai auzit şi de alte persoane că cere de obicei“, a mai spus mătuşa fetei.
Medicul ginecolog neagă orice acuzaţie şi spune că o intervenţie chirurgicală pentru scoaterea fătului este imposibilă pentru că mama se află la prima sarcină. Cât despre bani, medicul spune că nu a pus mâna pe nici un leu.
„În urma controlului ecograf am constatat că fătul era mort de câteva zile după aspect. Ceea ce rudele pacientei reclamă este nejustificat pentru că eu nu le-am cerut nici un ban, mai ales că nu se punea problema unei intervenţii prin cezariană, pentru că orice medic care a studiat obstetrica trebuie să ştie că în cazul unei tinere care nu mai are copii, o intervenţie cezariană şi, mai ales, la un făt mort, scade probabilitatea altei sarcini. Pacienta nici nu s-a îngrijit de sarcină pentru că nouă luni a venit doar de două ori la control. Deci eu nu am nici o vină“, a declarat Dumitru Pătraşcu, medicul ginecolog acuzat.
Ieri, după ora 14.00, tânăra a ieşit din Maternitate fără să semneze o foaie de externare şi a plecat cu o maşină particulară la Craiova, unde s-a internat la Spitalul Judeţean. Familia acesteia este decisă să facă o plângere la Colegiul Medicilor împotriva ginecologului din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS