17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWhisky şi bani, şpagă pentru poliţist

Whisky şi bani, şpagă pentru poliţist

Un agent al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, fiind acuzat că în seara de 29 decembrie a primit de la doi şoferi 250 de lei şi două sticle de whisky pentru a nu le reţine permisele
Agentul de poliţie Cristian Durău de la Secţia IV Poliţie Coşoveni a fost arestat după ce un şofer a anunţat la 112 că, în seara de 29 decembrie, în comuna Malu Mare, omul legii i-a cerut 300 de euro pentru a nu-i reţine permisul de conducere pentru trei luni. Cazul a fost preluat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Dolj şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care, imediat după sesizare, însoţiţi de un adjunct al şefului IPJ Dolj, s-au dus în comuna Malu Mare pentru a-l prinde pe poliţistul care ceruse şpagă. Oamenii legii au reuşit să identifice echipajul de poliţişti descris de denunţător, echipaj din care făcea parte agentul Cristian Durău.
Procurorii au consemnat în referatul cu propunere de arestare a agentului Durău că, în seara de 29 decembrie, denunţătorul a fost oprit în trafic, în comuna Malu Mare, de agentul de poliţie Constantin Florescu, care i-a cerut actele şi le-a înmânat colegului său, agentul Cristian Durău. Acesta din urmă l-a anunţat pe şofer că va fi amendat şi va rămâne trei luni fără permis pentru că a făcut o depăşire neregulamentară, dar şi că poate scăpa cu o „atenţie“ în valoare de 300 de euro sau 1.000 de lei. Şoferul a oferit 10 euro, însă a fost refuzat categoric de agentul Durău. Şoferul i-a propus poliţistului să meargă cu el acasă, în comuna Rojişte, ca să ia bani de la părinţii săi. Procurorii au mai stabilit că Durău l-a rugat pe colegul său să îl însoţească până la Rojişte, cu Loganul poliţiei. Pe drum, şoferul căruia i se ceruse şpaga, care se afla la volanul maşinii sale, a sunat la 112 şi a povestit ce i se întâmplă, după care şi-a sunat fratele şi l-a rugat să iasă în stradă cu o sumă de bani, pentru că a avut probleme cu poliţia. După câteva minute, denunţătorul s-a întâlnit cu fratele său în Rojişte, în locul stabilit, unde ajunsese şi Loganul poliţiştilor. După ce s-a înţeles cu agentul Durău şi i-a dat suma 250 de lei, denunţătorul a filmat Loganul poliţiştilor în timp ce se îndepărta.

Şpaga, dusă la un prieten

Potrivit procurorilor doljeni, văzând că a fost filmat, agentul Durău s-a dus în comuna Malu Mare şi a lăsat la o cunoştinţă două sticle de whisky Chivas Regal, o sticlă de băutură ambalată într-un săculeţ de piele şi suma de 250 de lei. În urma cercetărilor, oamenii legii au mai stabilit că ambele sticle de whisky au fost „căpătate“ de Durău de la un alt şofer, angajat al unei firme de distribuţie de băuturi alcoolice, oprit în trafic tot în aceeaşi zi. Poliţistul i-a cerut băutura din acelaşi motiv – pentru a nu-i reţine permisul pentru o depăşire neregulamentară. În faţa procurorilor, agentul Durău a susţinut că a primit cele două sticle de la şoferul respectiv, pe care însă îl cunoştea şi căruia a vrut să i le plătească, însă a fost refuzat.
A mai spus că a dus băutura şi banii la amicul său din Malu Mare la cererea colegului său, însă anchetatorii au stabilit că acesta din urmă nu a avut nici o implicare în infracţiunile comise de Durău.  
În legătură cu cei 250 de lei, poliţistul a susţinut că l-a rugat pe colegul său să meargă în Rojişte pentru a primi banii de la denunţător. A recunoscut totuşi că a primit o bancnotă de la şoferul cu pricina, însă „i-a remis-o imediat colegului său, după ce în prealabil îi restituise documentele denunţătorului“, au mai consemnat procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă a poliţistului.

Revelion după gratii

Pe 30 decembrie, agentul Durău a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au considerat că probele strânse de procurori sunt suficiente şi au dispus arestarea preventivă a poliţistului pentru 30 de zile.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS