13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCămătari încătuşaţi

Cămătari încătuşaţi

Ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au ridicat
ieri-dimineaţă şase persoane domiciliate în judeţul Argeş, cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, lipsire de libertate şi tâlhărie, după ce au acordat împrumuturi cu camătă cu dobânzi de până la 100% pe lună.
Ion Mihalcea, Florin Mihalcea, Ionuţ Tudor, Nicolae Gheorghe, Cătălina Gheorghe şi Valeriu Arvat au fost reţinuţi în urma a opt percheziţii făcute de oamenii legii din Craiova în municipiul Piteşti şi în comuna argeşeană Moşoaia, după care au fost aduşi la sediul DIICOT din Bănie pentru a fi audiaţi.
În urma cercetărilor efectuate până acum de anchetatori s-a stabilit că toate cele şase persoane s-au ocupat cu cămătăria, acordând împrumuturi cu dobânzi între 20 şi 100% pe lună. Din cauza dobânzilor foarte mari, cei care au împrumutat bani de la cămătari nu mai puteau să îşi achite împrumuturile şi erau şantajaţi şi ameninţaţi pentru a fi deposedaţi de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau. Mai exact, prin ameninţări şi acte de violenţă, victimele au fost obligate să semneze chitanţe olograf sau acte notariale prin care să ateste primirea cu împrumut a unor sume mult mai mari, în schimbul cărora au fost lăsate fără bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea lor sau ale rudelor apropiate.
După cum au stabilit anchetatorii, cei şase argeşeni au obţinut în acest fel venituri ilicite de peste 300.000 de euro. Până în prezent, oamenii legii au identificat şase victime ale cămătarilor, trei din Piteşti şi trei din comuna Făgeţelu, judeţul Olt, şi fac apel la alte persoane care au fost victime ale acestui grup infracţional să depună plângeri împotriva lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII