19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMarfă de contrabandă de peste 10.000 de lei depistată în Mehedinţi

Marfă de contrabandă de peste 10.000 de lei depistată în Mehedinţi

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au desfășurat săptămâna trecută mai multe acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor de contrabandă în mai multe locaţii din municipiul Drobeta Turnu Severin folosite de traficanţi ca depozite ilegale.  
După mai multe luni de supraveghere, timp în care s-au adunat informaţii şi dovezi care să incrimineze patru persoane vizate, oamenii legii au obţinut mandate de percheziţie la domiciliile acestora din Drobeta Turnu Severin, unde se aflau mai multe produse de contrabandă vândute pe piaţa neagră.  
„Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au obţinut date şi informaţii despre existenţa în municipiul Turnu Severin a unor depozite clandestine de ţigări şi produse accizabile deţinute de persoane cunoscute cu preocupări infracţionale. Poliţiştii au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie în câteva locații aparţinând cetăţenilor severineni Nicuşor R., Anca R., Vasilica C. şi Student B., unde au descoperit 717 pachete cu ţigări mărcile Fast şi Viceroy, 681 kg de detergent,  34 de litri de alcool, precum şi  16.000 de produse de igienă provenite din Serbia. Marfa, în valoare de 10.400 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Nicuşor R., Anca R., Vasilica C. şi Student B. sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Mehedinţi.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru mehedinţeni riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu şi patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU