19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratoare acuzată de furt

Administratoare acuzată de furt

Administratoare Asociaţiei de Proprietari nr. 62 din Drobeta Turnu Severin, Niculina Bodea, este acuzată că a furat 3.600 de lei din banii plătiţi de locatari la întreţinere

O comisie de control, formată dintr-un cenzor, contabili şi preşedintele asociaţiei, a descoperit că administratoarea a sustras din luna aprilie şi până în prezent 3.600 de lei din banii plătiţi de locatari pe întreţinere. Bănuielile că lipsesc bani au început să apară în urmă cu câteva luni, atunci când un cenzor a cerut mai multe acte contabile ale Asociaţiei nr. 62 din Drobeta Turnu Severin, însă administratoarea a amânat mai multe luni predarea actelor.
„Iniţial s-a mers pe încredere, doamna are o vechime în domeniu şi nu am verificat actele în fiecare lună. Din luna aprilie am început să îi cer actele la verificat, dar de fiecare dată m-a amânat din diferite motive. Mai târziu, când i-am cerut să verific câţi bani sunt înregistraţi în casă, mi-am dat seama că nu este nici un ban şi că sunt nereguli. Atunci am început să verific registrele şi facturile. Existau facturi înregistrate de mai multe ori, înştiinţări trimise către locatari fără motiv şi mi-am dat seama că lipsesc bani. Am luat întreg registrul şi, după ce l-am refăcut integral, am descoperit că s-au sustras 3.600 de lei din banii pe facturile la apă-canal. Nu este vorba despre o eroare de facturare, totul s-a făcut intenţionat“, a declarat unul dintre cenzorii comisiei de control.
În urma unei adunări generale a asociaţiei de proprietari, administratoarea a recunoscut că a luat banii. „Dacă se consideră că este greșeala mea, o să plătesc până la ultimul leu, dar vă spun că lucrurile nu au stat aşa“, a spus Niculina Bodea, administratoarea Asociaţiei nr. 62 din Severin. Aceasta spune însă că lucrurile nu au stat aşa şi că locatarii nu şi-au plătit la timp facturile la întreţinere. „Nu înţeleg de ce se face scandal. Este vorba de o sumă de bani, pe care o să o dau de la mine. Dar nu se gândeşte nimeni că atunci când am preluat eu administraţia am găsit foarte multe nereguli şi am muncit foarte mult ca să pun totul la punct? Nu permit nimănui să mă acuze. Nu trebuia să se facă atâta scandal, să se cheme comisii de control şi presa. Voi solicita şi eu o expertiză contabilă“, a spus Niculina Bodea.
Aflând că au fost furaţi, locatarii au fost foarte supărați. „Nu m-am aşteptat că şi din banii de la asociaţie se poate fura, când noi renunţăm la mâncare ca să ne plătim întreţinerea. Ce s-o fi gândit că, dacă are un partid politic în spate, noi suntem proşti şi ne ia banii? Lucrurile nu trebuie să rămână aşa, să ne dea banii înapoi, să plece la Dan Diaconescu, la OTV sau unde o vrea“, a spus un locatar.
Niculina Bodea a fost dată afară din funcţia de administrator şi trebuie să restituie banii furaţi, iar membrii asociaţiei susţin că vor depune plângere la poliţie.
• Alin Ghiciulescu
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII