11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConcerte de poveste la început de stagiune

Concerte de poveste la început de stagiune

Filarmonica „Oltenia“ pregăteşte deja începutul de stagiune, vrând să ofere publicului „Trei concerte de poveste cu viori istorice“. Cele trei evenimente vor avea loc în serile de 6, 7 şi 8 octombrie, la ora 19.00. În prima seară de poveste, „Duelul viorilor Stradivarius versus Guarneri“ îi va aduce faţă în faţă pe Gabriel Croitoru şi Liviu Prunaru, care vor cânta la viorile Stradivarius „Pachoud“ din 1694 şi Guarneri „Catedrala“ din 1731 (instrument care i-a aparţinut lui George Enescu). Pe 7 octombrie, Liviu Prunaru va cânta alături de Orchestra simfonică a filarmonicii, sub dirijoratul lui Konrad von Abel (Germania).
Vor fi interpretate lucrări precum Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 de Ludwig van Beethoven sau Simfonia a II-a în Re major, op. 43 de Jean Sibelius. În ultima seară a deschiderii stagiunii, instituţia de cultură va găzdui recitalul Valentinei Svyatlovskaya-Prunaru, care va cânta la vioara Guarneri „Maria Theresia“ din 1676.
Preţul pentru primul şi ultimul concert este de zece lei, iar pentru cel de-al doilea, biletul costă 20 de lei (zece lei pentru elevi, studenţi şi pensionari). Totodată, pentru cei care doresc să fie în public la toate cele trei concerte, este disponibil un abonament de 30 de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS