16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBirouri sub sigiliu la APIA Dolj

Birouri sub sigiliu la APIA Dolj

După arestarea preventivă a directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj, Răducu Sergiu Gelu Drăgancea, lucrătorii Direcţiei Antifraudă şi Control Intern a APIA au dispus blocarea accesului funcţionarilor la dosare prelucrate la Dolj şi au sigilat mai multe birouri. Este vorba de biroul IACS (Sistemul Integrat de Administrare şi Control), cel al directorului executiv Drăgancea, arhiva, dar şi biroul şefului Serviciu măsuri de sprijin.
Conducerea APIA a comunicat că, pe lângă blocarea accesului funcţionarilor din cadrul APIA Dolj la dosarele cererilor de sprijin pe suprafaţă, a fost blocat şi accesul la computerele în care au fost procesate respectivele dosare. De asemenea, la nivelul Direcţiei IT a APIA „s-au luat măsuri de dezactivare completă a accesului în sistemul informatic al APIA al sus-numitului (directorul Drăgancea – n.r.), dar şi al altor funcţionari care ar putea avea legătură cu cazul respectiv“, se arată în comunicatul emis de Agenţie.
Măsurile au fost dispuse de APIA Bucureşti după ce, sâmbătă, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că s-a început urmărirea penală împotriva lui Drăgancea, care fusese prins în flagrant cu o zi înainte primind o mită de 10.000 de euro. Tot în cursul zilei de sâmbătă, procurorii DNA l-au prezentat pe inculpat Tribunalului Bucureşti, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. O altă măsură dispusă de Agenţie a fost suspendarea directorului Drăgancea, măsură luată în baza mandatului de arestare preventivă. În acelaşi comunicat, conducerea APIA se declară indignată de gestul fostului director: „Conducerea APIA Central îşi exprimă indignarea pentru gestul intolerabil al numitului Drăgancea Răducu Sergiu Gelu şi asigură de implicare şi sprijin total pentru bunul mers al anchetei“.
• Marin Aldezir

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII