17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAntonie Solomon: „Ca să reuşeşti în politică nu trebuie să fii un elev superdotat“

Antonie Solomon: „Ca să reuşeşti în politică nu trebuie să fii un elev superdotat“

Primarul Craiovei le-a transmis elevilor să citească mai multe cărţi la bibliotecă şi mai puţine etichete de băuturi prin baruri

Cu ocazia începutului unui nou an şcolar, primarul Craiovei, Antonie Solomon, le-a transmis ieri, elevilor, prin intermediul mass-media, mesajul de a învăţa, pentru a nu fi nevoiţi să stea cu mâna întinsă prin alte ţări.

„Nu vreau ca tinerii să ajungă slugi în Europa“

„Guvernanţii ar trebui să-şi îndrepte mai mult atenţia către învăţământ şi sănătate. Un popor deştept şi sănătos nu trebuie să mai stea cu mâna întinsă la porţile Europei. Tinerilor le recomand să nu se grăbească să se maturizeze, să rămână sinceri şi curaţi. Pe de altă parte, dascălii au obligaţia să-i formeze, să le formeze şi caracterul şi să le mai tempereze elanul pentru că am văzut că, mai nou, în loc să meargă să citească la bibliotecă, elevii citesc prin baruri etichetele sticlelor de băutură şi e păcat. Nu vreau ca aceşti tineri să ajungă slugi în Europa. De asta le cer, ca prim-cetăţean al Craiovei, să-şi îndrepte atenţia spre învăţătură, fiindcă vor avea în timp şi satisfacţii“, a spus Solomon, ieri, într-o conferinţă de presă, cu ocazia începutului unui nou an şcolar. Edilul şi-a amintit de prima lui zi de şcoală: „Eram emoţionat, aveam un ghiozdan de carton, un penar împrumutat şi eram îmbrăcat în costumul de Paşte, cu care mi se părea că eram cel mai elegant din curtea aia“. Primarul n-a ştiut să dea un exemplu de politician care a reuşit în viaţă pe baza rezultatelor deosebite la învăţătură. Edilul a explicat: „Ca să reuşeşti în politică nu trebuie să fii un elev sau un student superdotat. Politica înseamnă multă mizerie, multe compromisuri“.

„Nu mă interesează aşa de mult olimpicii“

Solomon a spus că, pentru el, cei mai importanţi sunt elevii de nota şapte sau opt: „Nu mă interesează aşa de mult olimpicii din Craiova, cu care se laudă colegiile naţionale mari din oraş. Aceştia vin, se pregătesc şi pleacă peste hotare. N-o să rămână în România niciodată! Singura noastră satisfacţie e că au fost ai noştri cândva. Mă interesează mai mult elevii de nota 7 sau 8. Ei sunt cei mulţi, care rămân în ţară, iar aceştia trebuie să fie pregătiţi“. Pe de altă parte, edilul a criticat uşurinţa cu care se intră în prezent la facultate: „Toate fetiţele astea pe care le vezi pe stradă, în Craiova, dacă le întrebi, sunt studente. Nu mai vrea nici una să se facă manichiuristă, pedichiuristă sau nu mai ştiu ce manager la vreun restaurant. Toate vor studenţie şi, dacă se poate, la Drept“. Nu a scăpat de „gratulările“ lui Antonie Solomon nici învăţământul universitar craiovean: „S-a dus tradiţia învăţământului universitar din Craiova. Erau trei-patru universităţi în România, acum sunt în fiecare oraş sau municipiu. I-am speriat şi pe europeni. Nu există în Europa sau în America facultăţi câte avem noi în România“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII