15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa contra lui Aurică

Olguţa contra lui Aurică

În USL s-a decis: candidatul comun în lupta pentru fotoliul de primar al Craiovei va fi din partea PSD, iar cele mai mari şanse de a se confrunta cu Antonie Solomon le are Lia Olguţa Vasilescu

Apartenenţa politică a candidatului USL pentru Primăria Craiova nu mai e un mister. Cel care îl va înfrunta pe Antonie Solomon în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului va fi membru PSD. Dezvăluirea a fost făcută mai mult dintr-o greşeală de preşedintele PC, Daniel Constantin, la conferinţa de presă comună susţinută ieri, la Craiova, împreună cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi vicepreşedintele PNL (şi preşedinte al PNL Dolj), Mihai Voicu.

PSD, câştigător detaşat la consiliul judeţean

În conferinţa de presă de ieri, Ponta a prezentat câteva dintre rezultatele sondajului de opinie efectuat de PSD în judeţul Dolj cu privire la opţiunile electoratului la alegerile locale şi parlamentare. Potrivit acestui sondaj, 75% dintre doljeni ar vota la scrutinul parlamentar cu USL, în timp ce PDL ar lua doar 12% din voturi, urmat de Partidul Poporului cu 9% şi UNPR cu doar 2%. „Cred că vom putea să obţinem în acest judeţ toate cele 15 colegii – zece de deputaţi şi cinci de senatori“, a spus Ponta.
Şi la votul pentru Consiliul Judeţean Dolj, USL ar câştiga detaşat, cu 77% din sufragii, urmat la mare distanţă de PDL, cu doar 11% din voturi, şi de Partidul Poporului, cu 9% din opţiunile electoratului.
Victoria PSD ar fi şi mai clară în lupta pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, unde actualul preşedinte al CJ, Ion Prioteasa (care este şi preşedinte al PSD Dolj), ar câştiga cu 81% din voturi, faţă de potenţialul său contracandidat din partea PDL – actualul prefect de Dolj, Nicolae Giugea – care ar primi doar 12% din voturi.
Victor Ponta nu a dorit să prezinte şi rezultatele sondajului cu privire la Primăria şi Consiliul Local Craiova, susţinând că „am prezentat şi noi rezultatele care ne sunt favorabile“.

Olguţa Vasilescu, preferata pesediştilor

Luând cuvântul, preşedintele PC, Daniel Constantin, a divulgat marele secret al coaliţiei de opoziţie. „Săptămâna trecută s-au desemnat candidaţii Uniunii Social Liberale în municipiile reşedinţă de judeţ, acolo unde vom avea candidaturi comune. Eu am ţinut foarte mult ca domnul Gust să fie candidat la Primăria Craiova din partea Partidului Conservator. Am înţeles însă foarte bine raţiunile care au stat la desemnarea pentru această candidatură a unui reprezentant al Partidului Social-Democrat. Ca atare, azi (ieri – n.r.) suntem aici pentru a susţine candidatura PSD pentru Primăria Craiova“, a spus liderul PC.
Dacă se știe culoarea candidatului USL, identitatea celui care se va confrunta cu Antonie Solomon rămâne încă un mister. Victor Ponta, preşedintele PSD, a evitat să spună în mod direct numele candidatului. A menţionat însă cu greu că pesedistul cel mai bine plasat în sondajele pentru Primăria Craiova este senatoarea Lia Olguţa Vasilescu.
„Eu, personal, care o cunosc de mult timp pe Olguţa, cred că ar face cu succes faţă unei confruntări electorale cu domnul Solomon“, a declarat Ponta.

Şi totuşi…

Surse din cadrul PSD susţin însă că, în cazul cuplării alegerilor generale cu cele locale, Olguţa Vasilescu nu ar accepta să intre în lupta pentru Primăria Craiova, luptă pe care are mari şanse să o piardă, în condiţiile în care este aproape sigură că îşi va recâştiga un loc în parlament. Într-o asemenea situaţie, PSD ar trebui să-şi pregătească un alt candidat pentru Primăria Craiova, eventual pe cel care a ocupat locul doi în sondajul comandat de PSD. Reprezentanţii acestui partid au refuzat să spună însă cine a fost al doilea pesedist în sondajele interne. „Poate că nu-l vom alege pe al doilea, ci pe al treilea sau al patrulea. Aceasta este o decizie internă şi e prea devreme pentru a pronunţa nume“, a spus preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII