25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGârjoabă, luat la întrebări de partid

Gârjoabă, luat la întrebări de partid

La viitoarea şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a PDL Gorj, care va avea loc cel mai târziu săptămâna viitoare, subiectul principal de discuţie va fi Corneliu Gârjoabă, în speţă declaraţiile sale din ultima perioadă

Corneliu Gârjoabă, vicepreşedinte al PDL Gorj şi director Resurse Umane al CE Turceni, a devenit cunoscut pe plan naţional după ce a declarat că şi-a angajat mai mulţi membri ai familiei la cele două complexuri energetice în schimbul unor terenuri. Declaraţiile lui Gârjoabă au fost prezentate în presa locală, apoi au fost preluate de presa centrală. „Băiatul meu a fost angajat în 2005. Nora, într‑adevăr, am angajat-o acum două săptămâni în baza unor convenţii de cedare teren. Nu poate să fie imoral, au fost şi alţii care au procedat la fel“, a declarat Corneliu Gârjoabă, director Resurse Umane la CE Turceni. Acesta a amintit şi de salariul de 16.800 de lei pe care îl încasează lunar de la CE Turceni, acolo unde are funcţia de director Resurse Umane şi îşi poate angaja în voie rudele. Directorul Gârjoabă a mai spus că nu poate fi acuzat de nepotism şi că a procedat normal, aşa cum au făcut şi alţi reprezentanţi ai partidului şi complexurilor, cu alte ocazii.

Deputatul Militaru crede că Gârjoabă s-a exprimat greşit

Prezent la o conferinţă de presă a PDL Gorj, deputatul Severus Militaru a declarat că personal nu agreează nepotismele, dar este posibil ca vicele formaţiunii politice de la Gorj să fi făcut vreo greşeală de exprimare. „Cred că domnul Gârjoabă a făcut o greşeală de exprimare. Cert este că nu agreăm nepotismele şi nici astfel de manifestări. Va veni la BPJ şi vom face o analiză pe această temă. Eu de când sunt deputat tot mă chinuiesc să angajez două persoane, muncitori la CE Turceni, şi nu am reuşit. Vom lua în discuţie declaraţiile domnului Gârjoabă“, a afirmat Militaru. Dan Vâlceanu a mai spus că este posibil ca vicepreşedintele PDL Gorj, Corneliu Gârjoabă, să fie sancţionat.
„Este posibil să fie sancţionat conform statutului partidului. Nu pot eu acum să îl judec. Trebuie să îi ascultăm şi domnului Gârjoabă punctul de vedere. Măsurile care se vor lua vi le vom comunica după“, a spus Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj. Angajările rudelor şi protejaţilor PDL au loc în timp ce tineri instruiţi şi cu rezultate foarte bune în timpul studiilor superioare aşteaptă de ani de zile să le fie acceptată angajarea după ce familia a dat la schimb teren complexurilor pentru exploatare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS