15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCorectitudinea bacului în Mehedinți, pusă la îndoială

Corectitudinea bacului în Mehedinți, pusă la îndoială

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, declara la începutul săptămânii că va trimite un corp de control în judeţul Mehedinţi ca să verifice corectitudinea desfăşurării celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. Semnele de întrebare au început să apară în urma procentului de promovare, de aproape 53%, faţă de 28,16% în prima sesiune.
Promovabilitatea în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Mehedinţi este de aproape 52,97%, de trei ori mai mare decât în restul judeţelor.  
„Am fost informat că, în judeţul Mehedinţi, cadrele didactice au organizat pregătire suplimentară cu elevii pentru bacalaureatul din toamnă. Cu toate acestea, o echipă a MECTS va merge acolo pentru a vedea care este situaţia“, a declarat Daniel Funeriu.
Peste 2.170 de elevi au fost înscriși la bacalaureat. Un singur elev a obţinut media totală peste 9, în timp ce 19 candidaţi au obţinut media peste 8, iar 200 de elevi – peste 7.
Oficialii din ISJ Mehedinţi susțin că elevii au luat în serios acest examen, dată fiind rigurozitatea din vară. În ceea ce priveşte controlul ministerului, conducerea ISJ spune că nu a fost informată.
„Eu nu ştiam de acest control, nu am fost informat, dar îi aştept cu mare plăcere şi interes“, a declarat inspectorul-şef al ISJ Mehedinţi, Emil Mirică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII