14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAceeaşi Mărie, cu altă pălărie

Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie

Şcoala de vară a tinerilor democraţi-liberali de la Eforie Nord a reprezentat pentru PDL şi o ocazie pentru a introduce în peisajul public câteva elemente din strategia de imagine ce se prefigurează a fi adoptată la alegerile de anul viitor.
Alegerea sloganului „Smart&Right“ de către organizatori, punctat în două culori noi, verde şi albastru, în locul tradiţionalei culori a PDL, portocaliu, este un prim element care indică acest lucru.
În cea de-a treia zi a şcolii de vară, sâmbătă, preşedintele PDL, premierul Emil Boc, şi ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, au venit la eveniment îmbrăcaţi cu tricouri colorate în nuanţe de verde.
Emil Boc a fost întâmpinat cu imnul PDL „Verde înrourat“, în aplauzele tinerilor democrat-liberali.
La finalul expunerii sale, preşedintele democrat-liberalilor a primit din partea preşedintelui OT-PDL, deputatul Răzvan Mustea, un tricou inscripţionat cu „Smart&Right“ şi s-a pozat alături de mai mulţi tineri pedelişti.
La prânz, Emil Boc s-a alăturat, pe terasa complexului unde are loc reuniunea tinerilor democrat-liberali, mai multor colegi din conducerea partidului, printre care Roberta Anastase, Ioan Oltean, Traian Ungureanu.
Răzvan Mustea a folosit prilejul pentru a-i spune lui Emil Boc că Traian Ungureanu este cel care a creat sloganul „Smart&Right“, dar şi unul „Inept&Left“, „valabil pentru PSD“. Boc a spus, în glumă, că Traian Ungureanu rămâne un „izvor nesecătuit“.
Emil Boc le-a mai spus colegilor de partid că „a devenit dependent de IPAD“, cu care a şi făcut câteva poze.
Sâmbătă a venit, la şcoala de vară, şi europarlamentarul Elena Băsescu. Mai mulţi tineri şi tinere din PDL au folosit prilejul pentru a se fotografia alături de fata cea mică a preşedintelui.
Tinerii PDL-işti au participat la lucrări îmbrăcaţi în tricouri albe inscripţionate cu „Smart&Right“, unii dintre aceştia purtând ca accesoriu şi şepci imprimate cu acelaşi logo.
La deschiderea şcolii de vară, joi, vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, a ţinut să puncteze că sloganul ales de tinerii PDL este unul inspirat şi a apreciat în mod deosebit şi culorile alese. În replică, Răzvan Mustea i-a transmis Elenei Udrea că este nu doar „smart&right“, ci şi „very beautiful“.
Rebranduirea PDL a fost confirmată de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, acesta precizând că există o preocupare mai veche a democrat-liberalilor în ceea ce priveşte schimbarea siglei şi a denumirii partidului.
El a precizat că nu s-a luat o decizie finală, dar, în cazul în care se va adopta, rebranduirea PDL se va produce înainte de alegerile din 2012.
„Dacă o facem, o facem înainte de alegeri. Sensul este de a fi prezenţi într-o nouă formulă pentru alegerile viitoare şi nicidecum pentru anii 2013-2014 în mod special“, a declarat Ioan Oltean pentru AGERPRES.

Traian Băsescu: Nu schimbarea culorii este cea care vă poate aduce succesul, ci schimbarea abordării

 Preşedintele Traian Băsescu le-a spus tinerilor din PDL, ieri, la Eforie Nord, că noul slogan al acestora – „Smart&Right“ – este un început bun, că aceia care sunt definiţi de acest slogan în lumea politică europeană vor reuşi, menţionând totodată că oamenii nu pot fi păcăliţi cu o simplă rebranduire. „Eu cred că sloganul dumneavoastră este un început bun. Transferaţi-l şi seniorilor, pentru că numai cei care sunt definiţi de acest slogan în lumea politică europeană vor reuşi. Şi cred că, dincolo de a vă revopsi, dincolo de a vă rebrandui, cel mai puternic argument este ce le propuneţi românilor. Eu nu cred că o simplă rebranduire face ca oamenii să spună: nu mai e PDL, sunt alţii. Nu păcăliţi pe nimeni, dar ar fi un lucru extraordinar un PDL care le spune cu curaj oamenilor ce urmează, un PDL care le spune cu curaj oamenilor «aici e România şi asta trebuie să facem»“, a afirmat preşedintele ţării.
El a precizat că numai aşa se poate face politică „azi şi în viitor“, iar cine n-o va face aşa, ci cu „demagogie, cu ascunderea realităţilor României“, va pierde.
„Gândiţi-vă că românii mai au până la alegerile legislative mai bine de un an. Dacă le-a fost foarte greu să înţeleagă începutul crizei, acum sunt departe de momentul când îi manipulau cu uşurinţă televiziunile lui Vântu şi Voiculescu. Au început să înţeleagă realităţile economice nu numai ale României, ci ale Europei. Gândiţi-vă că mai este un an şi ceva până la alegeri şi, dacă veţi face ce trebuie, cea mai mare parte a românilor va înţelege unde suntem şi ce trebuie făcut“, a spus şeful statului.  Traian Băsescu le-a spus tinerilor democrat-liberali că el a câştigat alegerile vorbindu-le oamenilor despre reformarea statului.  „Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte, eu am făcut toată campania electorală vorbind de reformarea statului, de reducerea numărului de funcţionari, de reducerea birocraţiei, de nevoia de a finanţa agricultura, lucru care în sfârşit s-a întâmplat anul acesta la timp, de nevoia de a dezvolta întreprinderile mici şi mijlocii şi am câştigat totuşi alegerile. (…) Deci, să nu îi desconsideraţi pe români, că ei înţeleg foarte bine“, a afirmat Băsescu.
Preşedintele ţării le-a spus membrilor organizaţiei de tineret a PDL că „nu schimbarea culorii este cea care le poate aduce succesul“’, ci schimbarea abordării, astfel încât să fie „o abordare directă, dreaptă, sinceră, deschisă“.

Urgenţele statului: reforma constituţională, cea administrativă şi legea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în faţa tinerilor că urgenţele statului român pentru perioada imediat următoare sunt reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii la fel de bună precum cea a educaţiei. „Soluţia corectă este un număr mult mai mic de judeţe. Ceea ce înseamnă mult mai puţin personal şi obligaţia de a transfera la comună, oraş, municipiu atribuţiunile pe care acum le face judeţul. Structurile organizatorice teritoriale să rămână doar proiectele de dezvoltare regională.(…) Sunt lucruri care trebuie făcute şi aş repeta care sunt urgenţele: reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii echivalentă cu legea educaţiei naţionale, care este unul din marile câştiguri ale acestei guvernări“, a declarat şeful statului.
Traian Băsescu a spus că priorităţile enumerate reprezintă „trei lucruri fundamentale pentru a schimba România, pentru a termina procesul de modernizare profundă“.  „Sunt multe alte lucruri despre care putem discuta: legea electorală, votul uninominal, dar acestea stau însă în mâna partidelor cu uşurinţă“, a adăugat preşedintele Băsescu.
• AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII