15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Ponoarele a cumpărat instrumente muzicale de două miliarde de lei vechi

Primăria Ponoarele a cumpărat instrumente muzicale de două miliarde de lei vechi

Primăria Ponoarele din judeţul Mehedinţi a achiziţionat, prin fonduri europene, mai multe instrumente muzicale şi costume populare în valoare de aproape două miliarde de lei vechi. Banii au fost alocaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, menit să promoveze turismul rural.  
„Noi avem mai multe proiecte pe care le-am demarat în comună – au fost realizaţi 16 kilometri de drum în câteva localităţi, mai avem în desfăşurare alte lucrări pentru încă zece kilometri de drum – dar le facem treptat. Este adevărat că mai există şi localităţi care nu au beneficiat de asfaltare, însă facem ce putem. Primăriei i s-a aprobat acum, prin Programul de Dezvoltare Rurală, şi proiectul de achiziţionare de instrumente muzicale şi costume populare. De curând, am cumpărat şi o scenă mobilă pentru spectacole, pentru că ne aflăm într-o zonă folclorică şi trebuie să păstrăm tradiţiile. Instrumentele şi costumele rămân la primărie şi vor fi folosite de formaţii şi de dansatorii din ansamblu la sărbători. Membrii formaţiei au şi ei instrumentele lor, însă sunt ale lor, nu ale primăriei“, a declarat Ion Dumitrescu, secretarul Primăriei Ponoarele.
Instrumentele, care sunt foarte scumpe, vor sta la primărie şi vor fi folosite de două ori pe an, la Sărbătoarea Liliacului şi la Festivalul folcloric Ponoare.
„Primăria Ponoarele a reuşit să acceseze prin măsura 3.2.2 şi prin Programul de Dezvoltare Rurală mai multe proiecte, în valoare de 248.200 de lei, bani din care au fost achiziţionate mai multe costume populare pentru membrii ansamblului nostru şi instrumente muzicale pentru formaţia folclorică. Instrumentele vor fi folosite în cadrul celor două evenimente din zona noastră, Sărbătoarea Liliacului şi Festivalul Ponoare. Totodată, primăria va demara mai multe campanii de promovare a turismului din zona noastră şi sperăm că şi prin folclor să putem atrage turişti“, a declarat Vasile Gheorghescu, consilier local Ponoarele.
Primăria mai are în derulare şi proiecte pentru canalizare şi asfaltări, însă acestea mai au de aşteptat.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS