15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie de joc faţă de apa târgujienilor

Bătaie de joc faţă de apa târgujienilor

Cetăţenii din Târgu Jiu suferă în continuare din cauza presiunii scăzute a apei potabile şi menajere. Câteva mii de proprietari de gospodării folosesc apa în exces, la udatul grădinilor sau la alte activităţi, cum ar fi spălatul maşinilor. Presiunea apei a început să scadă, iar debitul la robinete se reduce şi mai mult, odată cu venirea serii. După ora 18.00, proprietarii de gospodării din centrul oraşului, în special, folosesc apa pentru udatul gazonului sau pentru grădinile de legume. Acest lucru se produce în dauna locatarilor de la etajele superioare ale blocurilor din municipiu. Cu toate acestea, cetăţenii plătesc la fel pentru serviciile oferite de furnizorul Aparegio.
Reprezentanţii prestatorului de servicii către populaţie, respectiv ai SC Aparegio, explică starea de fapt prin modul în care a început acţiunea de contorizare a gospodăriilor. Astfel, încercând să „scape“ de târgujienii cu gospodării la marginea oraşului, care au suprafeţe de teren mai mari plantate cu legume, porumb sau vie şi care folosesc o cantitate mare de apă la udat, Aparegio i-a uitat pe cetăţenii care deţin case în centru.
Ion Popescu, directorul Aparegio, a precizat că peste 2.000 de gospodării din zona centrală a oraşului nu sunt contorizate. Practic, nici unul din cei peste 2.000 de proprietari nu achită apa pe care o risipeşte, în dauna târgujienilor care locuiesc la bloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS