9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeren de fotbal într-o comună fără sportivi

Teren de fotbal într-o comună fără sportivi

Edilul din comuna mehedinţeană Rogova şi-a ieşit din fire când a fost întrebat de jurnalişti despre investiţiile făcute într-un teren de fotbal şi plantarea unor puieţi de tuia care s-au uscat deja

O echipă de oameni plătiţi de primarul Ion Balaure din comuna Rogova muncesc de zor la amenajarea unui teren de fotbal în care s-au băgat 120.000 de lei, şi, ca peisajul să fie şi mai plăcut, edilul a mai cheltuit încă 100.000 de lei pe câţiva pomi ornamentali, care s-au uscat din cauza secetei.
„Eu nu cred că această comună avea nevoie de teren de fotbal din moment ce nu există echipă şi nu va juca nimeni aici. S-au cheltuit foarte mulţi bani numai pe semănat iarba şi pe udat. Cel mai grav este că nimeni nu are acces la preţuri şi la cum s-au făcut investiţiile. Totul este la domnul primar, care nu vrea să dea nici o informaţie, nici măcar consilierilor. În februarie a mai dat încă aproape un miliard (de lei vechi – n.r.) pe nişte pomi de tuia pe care i-a plantat în frig şi acum sunt uscaţi. Domnul primar este agresiv, face ce vrea şi nu ţine cont de problemele oamenilor“, a spus un profesor din comuna Rogova.
La câţiva paşi de terenul de fotbal, primarul supraveghea lucrările, însă la vederea jurnaliştilor a luat foc. A spus că a cheltuit câţi bani a dorit pentru că are destui şi el este stăpân peste comună.
„Nu este treaba nimănui şi nici a voastră câţi bani am cheltuit eu! Am cheltuit cât am avut eu chef pentru că am destui şi, de plăcere, arunc banii pe ce vreau eu. Dacă nu ştiţi, eu sunt stăpân aici şi fac ce vreau“, au fost doar câteva dintre cuvintele primarului din Rogova, Ion Balaure.
În timp ce primarul plantează brazi şi construieşte stadioane, oamenii din satele arondate comunei suferă din pricina neajunsurilor.
„Suntem vai şi amar de noi, ai nimănui! Nici nu îl mai cunoaştem pe primar. A venit înainte de alegeri şi apoi a mai venit să dărâme şcoala. În loc să o repare, a vândut-o bucată cu bucată şi banii s-au dus la cine a trebuit. Noi nu avem drumuri, apa nu este bună de băut, are nisip şi nitriţi, dar pe domnul primar nu îl interesează viaţa noastra. El este şef peste noi, iar noi, de frică, nu zicem nimic. Dar se apropie alegerile şi o să vină iar să ne caute“, a spus Petre Untaru, un localnic din satul Poroiniţa.
Oamenii mai spun că nu-i surprinde comportamentul violent al edilului, acesta fiind cunoscut în zonă pentru scandalurile pe care le-a făcut de când este în funcţie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII