16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAbsolvenţii de liceu se pregătesc de o nouă sesiune a bacalaureatului

Absolvenţii de liceu se pregătesc de o nouă sesiune a bacalaureatului

Luni, 22 august, se dă startul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an

Absolvenţii de liceu vor susţine luni cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an. „La sesiunea din august-septembrie s-au înscris 3.944 de candidaţi. Dintre aceştia, 175 (4,43%) sunt elevi din clasele terminale de liceu care au promovat examenul de corigenţă. Aceştia din urmă s-au înscris în data de 12 august pentru a susţine examenul“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

„Cei mai mulţi vor susţine examenul la matematică“

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a promova examenul de bacalaureat, absolvenţii trebuie să susţină probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, într-o limbă de circulaţie internaţională şi, după caz, în limba maternă, să ia note peste cinci la fiecare probă scrisă, iar media notelor obţinute la probele scrise să fie egală sau mai mare de şase. La sesiunea din toamnă a bacalaureatului s-au înscris atât elevii care nu au luat note de trecere la una sau mai multe probe de examen, cât şi cei care au nevoie de mărire de notă astfel încât să poată promova examenul. „În această sesiune, cei mai mulţi dintre candidaţi vor susţine examenul la matematică (3.066), limba şi literatura română (2.028) şi biologie (1.200)“, a adăugat Alexandru Gîdăr. Singurii care nu s-au putut înscrie la examen în Dolj au fost cei 22 de absolvenţi de liceu care au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia vor putea susţine examenul de bacalaureat cel mai devreme în sesiunea din toamna anului 2012.

Candidaţii, supravegheaţi video

Pentru eliminarea eventualelor fraude de la bacalaureat, şi la această sesiune candidaţii vor fi supravegheaţi de camerele de luat vederi. Cei care vor fi prinşi copiind îşi vor pierde dreptul de a da examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Aceştia vor putea susţine bacul cel mai devreme în vara anului 2013. În plus, toate examenele susţinute până la eliminare nu sunt recunoscute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII