27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisie de la Ministerul Sănătăţii, în control la Secţia ORL a Spitalului Judeţean Târgu Jiu

Comisie de la Ministerul Sănătăţii, în control la Secţia ORL a Spitalului Judeţean Târgu Jiu

O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii a venit la Târgu Jiu pentru a ancheta cauzele medicale ale decesului Ralucăi Tulic, fata de 17 ani care a murit în Spitalul Judeţean, unde era internată la Secţia ORL, după o injecţie cu ampicilină. Comisia a solicitat ca la sediul DSP Gorj să se prezinte la discuții medicul Gheorghe Stanciu, şeful Secției ORL, medicul Carmen Braia, care a avut-o în grijă pe Raluca, medicul de familie al fetei, medicul legist care a efectuat necropsia și cei din conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. „Ancheta are un scop medical, se cercetează cauzele decesului tinerei. Este posibil să nu fi fost mulţumiţi cei de la minister de cauza decesului. Au venit pe neanunţate. În afară de medicii implicați în caz au fost chemate și asistentele medicale care au făcut tratamentul în perioada în care tânăra a fost internată în Secţia ORL, precum şi medicul de familie al pacientei, din Slivileşti, cu fişa de la dispensar, cu toate suferinţele din copilărie şi până acum. Membrii comisiei au mers şi la Secţia ORL“, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.  

Doar ministerul va da informaţii
 
Medicul Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a declarat ieri că de acum încolo doar cei de la Ministerul Sănătăţii vor oferi informaţii despre mersul anchetei demarate vineri în cazul decesului Ralucăi Tulic. Cel mai probabil, rezultatul anchetei va fi comunicat reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj în administrarea căruia se află Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Raluca Tulic a fost înmormântată sâmbătă, la Slivileşti, în acelaşi loc cu fratele său, care a murit în urmă cu doi ani, tot la vârsta de 17 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS