14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştirti

21 de contestaţii în Dolj, la examenul de suplinitori
După afişarea rezultatelor la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitor din învăţământul preuniversitar, în Dolj s-au depus 21 de contestaţii. Lucrările au fost recorectate în alt judeţ, rezultatele finale urmând să fie anunţate astăzi şi publicate la centrul de concurs şi la sediul inspectoratului şcolar. În Dolj, din 167 de candidaţi, 73 au obţinut note sub 5 (17 până în nota 2), cele mai multe, 15, fiind la educaţie fizică şi sport. De fapt, şi dintre contestaţii, patru s-au depus la sport, câte două la limba franceză, limba  engleză, chimie şi geografie, iar restul la alte materii. Înainte de contestaţii, rata de promovabilitate la concursul pentru suplinitori în învăţământul preuniversitar, la nivel naţional, a fost de 54,6%.
• Marian Apipie

Şcolile intră în reabilitare şi modernizare
Jumătate dintre unităţile de învăţământ din municipiul Târgu Jiu au intrat într-un proces de reabilitare şi igienizare. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au alocat din bugetul local suma de 5.000.000 de lei pentru aceste lucrări. Din totalul de 53 de unităţi şcolare, 30 au impus reparaţii majore, în 15 dintre ele lucrările fiind în desfăşurare. Potrivit lui Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, pe lângă reabilitare, au fost realizate şi lucrări de modernizare: renovarea faţadelor, grupuri sanitare noi sau extinderea celor care existau. „Avem instituţii de învăţământ unde se amenajează noi grupuri sanitare, altele în care acestea s-au extins. Un exemplu în acest sens avem la Şcoala Generală «Alexandru Ştefulescu» din Târgu Jiu. Aici încă se lucrează, adică se zugrăveşte, se pune gresie şi se vor amenaja un cabinet medical şi un spaţiu pentru depozitarea laptelui şi cornului şi încă o magazine. Şcoala Generală «Gheorghe Tătărăscu» va avea spaţii pentru derularea programului  after-school. La «Voievod Litovoi» sunt refăcute şarpantele şi acoperişul, la «Sfântul Nicolae» se schimbă pardoselile, iar la «Pompiliu Marcea» se înlocuieşte tâmplăria şi se zugrăveşte“, a spus Raul Chiriac.
• Mihaela Floroiu

Ariton, aşteptat în Gorj
Ministrul economiei, Ion Ariton, este aşteptat în Gorj la Ziua Minerului. Potrivit senatorului Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, ministrul Ariton a fost invitat să participe la Ziua Minerului, pe 19 şi 20 august, alături de doi lideri ai UNPR, ministrul apărării, Gabriel Oprea, şi fostul ministru al muncii, Marian Sârbu. Ultimii doi ar trebui să fie prezenţi în Gorj pentru a-l instala pe Dan Ilie Morega ca şef al filialei locale a UNPR.
• Eugen Măruţă

Amânare în dosarul ACH
Judecătorii gorjeni au decis să acorde încă o amânare în dosarul în care se judecă evacuarea a 97 de familii din cartierul de carton ACH din Târgu Jiu. Magistraţii au stabilit că nu a fost îndeplinită procedura în acest proces şi au fixat un nou termen pentru data de 24 august. Iulian Băloi, proprietarul terenului pe care sunt amplasate barăcile în care locuiesc cele peste 300 de persoane, încearcă să obţină în instanţă evacuarea chiriaşilor şi demolarea imobilelor.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII