17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiul și ginerele lui Bercea Mondial au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Fiul și ginerele lui Bercea Mondial au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Judecătoria Pitești a emis ieri mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Laurenţiu Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, al ginerelui acestuia și al unui tânăr de 17 ani, implicați într-un caz de tâlhărie petrecut în Pitești

O femeie care traversa, luni după-amiază, un parc din Pitești, a fost atacată de un individ, care a coborât dintr-o mașină cu numere străine. Bărbatul a lovit-o și i-a smuls două lănțișoare de aur de la gât, după care s-a urcat în autoturismul în care se mai aflau trei persoane și au fugit. Victima nu s-a pierdut cu firea și a sunat la 112, anunțând că a fost tâlhărită. Femeia a reușit să rețină și numărul de înmatriculare al mașinii, un detaliu foarte important pentru polițiști.
„În ziua de 08.08.2011, la ora 15.55, Poliţia Municipiului Piteşti a fost sesizată de S.C., de 35 de ani, din Piteşti, cu privire la faptul că în jurul orei 15.50, în timp ce se deplasa pe strada Egalităţii din municipiul Piteşti, în zona parcului BCR, a fost agresată de un individ necunoscut, de etnie romă, care prin violenţă i-a furat de la gât două lanţuri din aur, în greutate totală de 30 de grame, acesta fugind de la locul faptei cu un autoturism marca Renault Megan“, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, comisarul-șef Dănuț Dinu, polițiștii au închis toate arterele din județ și au reușit să blocheze mașina în care se aflau cei patru suspecți pe DN 65, în localitatea Albota. În autoturism a fost găsit și unul dintre cele două lănțișoare de aur furate.
Din primele verificări a reieșit că toți cei patru indivizi, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, sunt din Drăgănești-Olt și sunt rude între ei. Laurențiu Anghel este fiul lui Bercea Mondial, iar Marius Constantin este ginerele acestuia.
„În urma verificărilor efectuate în trafic, un echipaj de Poliţie Rutieră a reuşit să blocheze autoturismul pe raza localităţii Albota, judeţul Argeş, direcţia de mers către Slatina, în maşină fiind identificaţi şi imobilizaţi numiţii: A.L., de 23 de ani, din Drăgăneşti, judeţul Olt; P.I.G.C., de 15 ani, din Slatina, judeţul Olt; C.M., de 22 de ani, din Drăgăneşti, judeţul Olt, şi P.D.A.C., de 17 ani, din Slatina, judeţul Olt. Cu ocazia controlului automobilului a fost identificat un lanţ din metal galben, sub scaunul din faţă, lanţ care a fost recunoscut de partea vătămată ca fiindu-i sustras în împrejurările sus-menţionate“, se mai arată în comunicatul poliției.
În afara minorului de 15 ani, ceilalți trei suspecți au primit luni seară ordonanțe de reținere și ieri au fost prezentați în instanță cu propunere de arestare preventivă.
Laurențiu Anghel și Marius Constantin sunt acuzați de complicitate la tâlhărie, iar tânărul de 17 ani este considerat autor.
„În urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut în sarcina lui P.D.A.C. comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 211 Cod Penal, iar în sarcina celorlalţi trei, comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 26 raportat la art. 211 Cod Penal“, au mai precizat polițiștii.
Instanța a decis ca pe numele celor trei să fie emise mandate de arestare pentru 29 de zile, iar minorul de 15 ani este cercetat în stare de libertate.
Laurenţiu Anghel a mai fost cercetat de poliţie anul trecut, pentru loviri şi alte violenţe şi port de armă albă, după ce şi-a atacat şi bătut o mătuşă, din cauza unei case pe care ambii vroiau s-o cumpere. El a fost prins în Drăgăneşti-Olt, tot după ce a fugit de la locul faptei cu o maşină. Laurenţiu Anghel a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 5.000 de lei.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII