20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremieră în România: În 2011 au fost 17 zile fără decese în urma accidentelor rutiere

Premieră în România: În 2011 au fost 17 zile fără decese în urma accidentelor rutiere

Şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei, Lucian Diniţă, a declarat ieri că în primele şase luni ale anului s-au înregistrat 17 zile fără decese în urma accidentelor rutiere, ceea ce reprezintă o premieră pentru România şi dovedeşte trendul descendent al numărului de incidente rutiere, transmite Mediafax.
Lucian Diniţă, prezent la o conferinţă de presă prilejuită de lansarea „Zilei fără accidente rutiere“, a spus că în anii 2009 şi 2010 s-a observat o scădere constantă a victimelor decedate în urma accidentelor rutiere, de aproximativ 15%, procent unic în Europa.
El a recunoscut că au existat şi sincope în strategia de reducere a numărului accidentelor rutiere, în perioada mai-iunie înregistrându-se o uşoară creştere a celor cu răniţi grav.
În ceea ce priveşte cauzele accidentelor rutiere, pe primul loc este viteza neadaptată condiţiilor de drum sau excesivă. Diniţă a spus că există, în continuare, o problemă în localităţi, unde se înregistrează un număr mare de accidente, pe fondul neacordării priorităţii pentru pietoni.
O realizare majoră pentru Poliţia Rutieră este, însă, faptul că în primele şase luni ale anului au fost 17 zile fără decese în urma accidentelor rutiere, reprezentând o premieră pentru ţara noastră, a mai spus Lucian Diniţă.
El a precizat că, pe 10 august, va fi sărbătorită „Ziua fără accidente rutiere“, în urma iniţiativei Asociaţiei Victimelor Accidentelor Rutiere (AVAC). Poliţia Rutieră îşi propune ca, în această zi, să nu aibă loc nici un accident rutier în ţară, şoferii şi participanţii la trafic fiind invitaţi să poarte banderole albe cu această ocazie.
În desfăşurarea evenimentului s-au implicat şi Consiliul Interministerial pentru Siguranţa Rutieră, Parteneriatul Român de Siguranţă Rutieră, Asociaţia Asistenţei Rutiere din România, Asociaţia Română de Bioritm Integrat şi Asociaţia Motocicliştilor din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII