19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNaţional Arena, luată cu asalt

Naţional Arena, luată cu asalt

Peste 100.000 de persoane au vizitat sâmbătă seară stadionul „Naţional Arena“, cu ocazia Nopţii Porţilor Deschise. Sute de oameni, de toate vârstele, au aşteptat la porţile de intrare în stadion, care s-au deschis cu cinci minute înainte de ora 17.00. Încântarea a fost atât de mare pentru unii vizitatori, încât nu s-au abţinut să nu plece acasă cu o amintire, aşa că au luat baloanele care decorau intrarea în stadion.
Pentru că, după căderea serii, lumea a continuat să vină în număr foarte mare, organizatorii au vrut să le facă o surpriză oamenilor şi au aprins noctura cu o jumătate de oră mai devreme, faţă de ora 21.00, stabilită iniţial, arena fiind luminată de 264 de reflectoare de mare putere. Mulţi dintre vizitatori au plecat abia spre dimineaţă, fiind încântaţi de felul în care arată stadionul de 55.000 de locuri.
„Naţional Arena“ este unul dintre puţinele stadioane din Europa care au primit calificativul „Elite“, fiind ales pentru a organiza finala din 2012 a Europa League. Stadionul are o capacitate de 55.000 de locuri, din care 20.000 sunt la tribuna I. Aproape 300 de locuri sunt destinate persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora, pe stadion fiind amplasate lifturi, rampe şi toalete speciale.
Arena Naţională are 94 de căi de acces, ceea ce face ca intrarea spectatorilor să se poată face în numai 20 de minute. În caz de urgenţă, stadionul poate fi evacuat în şapte-opt minute, existând 40 de scări de evacuare. Dimensiunea stadionului se încadrează în standardele UEFA, având 105 metri lungime şi 68 de metri lăţime. Acoperişul retractabil face ca arena să poată fi folosită în orice zi a anului.
Deasupra suprafeţei de joc sunt patru ecrane gigantice, a câte 30 de metri pătraţi fiecare, iar băncile tehnice de la nivelul gazonului sunt prevăzute cu sisteme de încălzire a scaunelor. De asemenea, terenul de joc are sistem de încălzire cu agent termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII