15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrupele noi de creşă de la Slatina, la stadiul de promisiuni

Grupele noi de creşă de la Slatina, la stadiul de promisiuni

Părinţii care n-au bani de bonă vor fi nevoiţi să găsească alte soluţii pentru copiii lor de până la trei ani, Primăria Slatina neputând onora promisiunea că din această toamnă se vor înfiinţa noi grupe de creşă la nivelul municipiului. Transformarea unei părţi a clădirii fostei case de copii „Speranţa“ în creşă cu câteva grupe întârzie nepermis de mult. Reabilitarea clădirii se realizează printr-un proiect derulat prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, a precizat managerul public al Slatinei, Minel Prina. „Dacă ei (constructorii – n.r.) şi-au cheltuit toţi banii alocaţi, nu pot spune că din cauza noastră n-au putut lucra“, a spus Prina.
Alte opt grupe de creşă ar urma să se realizeze prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului, în incinta unor grădiniţe şi creşe deja existente. Cu excepţia Grădiniţei cu Program Prelungit „Ion Creangă“, în incinta căreia funcţionează şi Creşa nr. 3, toate celelalte vor avea pentru prima dată grupe de creşă: Grădiniţa din blocul 19 D, strada Ecaterina Teodoroiu; G rădiniţa din strada Cireaşov, nr. 23, în vecinătatea căreia se vor construi blocuri ANL; Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, strada Trandafirilor. Deocamdată, despre aceste investiţii nu se poate spune decât că au fost cuprinse în listele ministerului amintit, care va realiza procedurile de licitaţie şi va stabili constructorul. Totul, într-un interval de timp neprecizat.
Până la noi creşe, cele trei existente în municipiu stau, încă din primăvară, mai mult închise, pentru a se executa lucrări de reabilitare. Sute de solicitări din partea părinţilor au fost trimise Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS