14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFuncţionari ai Primăriei Slatina, reţinuţi de procurori

Funcţionari ai Primăriei Slatina, reţinuţi de procurori

Opt persoane, printre care şi doi funcţionari ai Primăriei Slatina, au fost reţinuţi joi seară de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cinci dintre inculpaţi fiind acuzaţi că au „prădat“ o conductă de alimentare cu apă a municipiului Slatina

Ofiţerii BCCO Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au descins joi la punctele de lucru ale SC Marchin SRL Slatina, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional suspectaţi de comiterea unor infracţiuni economice.
Povestea în acest caz începe pe 7 iulie, când poliţiştii BCCO Craiova, cu sprijinul colegilor de la Operaţiuni Speciale, au depistat în trafic, pe DE70 Piteşti-Slatina, la intrarea în municipiul Slatina, trei tiruri aparţinând SC Marchin SRL, care efectuau transport de mărfuri având documentele de însoţire falsificate.
În urma cercetărilor s-a stabilit că Marian Lazăr, administrator al SC Marchin SRL, împreună cu doi angajaţi ai săi, Daniel Maxim şi Marinel  Scoabă, în perioada mai – iulie 2011, au tăiat şi valorificat mai multe conducte metalice care făceau parte din sistemul de alimentare cu apă a municipiului Slatina, conducte aflate în patrimoniul Consiliului Local Slatina şi care se aflau în conservare. Verificările oamenilor legii au scos la iveală faptul că cei trei au comis infracţiunile împreună cu doi angajaţi ai Primăriei Slatina, Gheorghe Băltăreţu şi Marius Boştină, ambii inspectori ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP). Cei doi funcţionari sunt acuzaţi că l-au ajutat pe Marian Lazăr să taie conductele sistemului de alimentare cu apă.

Opt persoane reţinute

Ofiţerii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT au mai stabilit că, în perioada 2010-2011, SC Marchin SRL Slatina a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu SC Ana Imep SA Piteşti. Dumitru Lazăr, directorul financiar al societăţii din Piteşti, Dumitru Cîrjan şi Cornelia Muscurel, subinginer, respectiv inginer la aceeaşi firmă, sunt acuzaţi că şi-au încălcat cu bună-ştiinţă atribuţiile de serviciu. Cei trei ar fi favorizat ieşirea din patrimoniul societăţii a unor importante cantităţi de deşeuri metalice, cauzând în acest fel un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei. În plus, cei trei au acceptat să vândă şi alte deşeuri metalice decât cele menţionate în documentele de livrare.
În cursul zilei de joi, poliţiştii BCCO Craiova au percheziţionat locuinţele din Slatina ale lui Marian Lazăr şi Daniel Maxim, dar şi sediul şi cele două puncte de lucru ale SC Marchin SRL. După efectuarea percheziţiilor, cei opt membri ai grupului infracţional au fost aduşi la Craiova pentru a fi audiaţi de procurorul DIICOT, care instrumentează dosarul.
Potrivit anchetatorilor, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor opt persoane, în cauză fiind efectuate cercetări privind comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS