11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOftalmolog sancţionat pentru că a prescris 106 reţete

Oftalmolog sancţionat pentru că a prescris 106 reţete

Medicul oftalmolog din Craiova care a prescris 106 reţete, toate eliberate într-o singură zi, pe 1 iulie, de o farmacie din comuna doljeană Malul Mare, a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj. Pentru doctoriţa Ştefania Crăiţoiu, sancţionarea a constat în „diminuarea cu 10% a valorii minime garantate a punctului pentru perioada ianuarie – iulie 2011 pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 7, litera 7 din contractul de furnizare de servicii medicale“, se arată într-un comunicat al CAS Dolj.
Totodată, reprezentanţii CAS spun că neregulile depistate în urma verificărilor sunt: „Registrul de consultaţii nu este completat la toate rubricile, serviciile medicale nu sunt confirmate de beneficiari prin semnătură, iar fişele de consultaţii medicale nu sunt completate la zi. În mod excepţional, pe formularul verde al prescripţiilor medicale existente la nivelul cabinetului s-a constatat că sunt inserate date privind seria/numărul cărţii de identitate şi semnătura primitorului, care, potrivit legii, se completează de asigurat la ridicarea din farmacie a medicamentelor“, a precizat Daniela Gheorghe, reprezentantul CAS Dolj.
Medicul oftalmolog a intrat în atenţia CAS la începutul lunii iulie, când s-a constatat că peste 100 de pacienţi au mers într-o localitate limitrofă Craiovei, la aceeaşi farmacie, ca să-şi ridice cu toţii reţetele prescrise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII