11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalitatea organizată, în creştere

Criminalitatea organizată, în creştere

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova a tras linie după primele şase luni de activitate din acest an şi a comunicat că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut numărul infracţiunilor constatate, s-a dublat numărul inculpaţilor trimişi în judecată şi al persoanelor reţinute şi arestate preventiv.
Astfel, la nivelul BCCO Craiova, care are în subordine şi Serviciile din Olt, Gorj şi Mehedinţi, între 1 ianuarie şi 1 iulie 2011, în cauzele aflate în lucru, au fost audiate peste 1.500 de persoane, au fost efectuate peste 220 de percheziţii domiciliare şi 2.120 de percheziţii informatice. Peste 200 de persoane au fost arestate preventiv în urma acţiunilor desfăşurate, aproape jumătate dintre ele fiind din judeţul Dolj şi restul din Mehedinţi, Olt şi Gorj. În total, anul acesta, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care coordonează în general activitatea ofiţerilor BCCO Craiova, au întocmit 44 de rechizitorii privind 267 de infracţiuni de criminalitate organizată. Au fost trimişi în judecată 204 inculpaţi, dintre care 125 în stare de arest preventiv. În plus, în cauzele aflate încă în lucru la nivelul BCCO Craiova, mai sunt arestate preventiv alte 85 de persoane.
Per total au fost destructurate 18 grupări de criminalitate organizată formate din 141 de persoane. Potrivit reprezentanţilor BCCO Craiova, anul acesta a crescut numărul infracţiunilor informatice, din care se obţin venituri foarte mari, în timp scurt, ţările vizate de „carderi“ fiind Italia, Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate de ofiţerii BCCO Craiova, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de 30.400 de euro, respectiv 12.700 de dolari, aproape două kilograme de aur, şi s-a instituit sechestru pe cinci imobile şi şapte autoturisme de lux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII