16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlee a personalităţilor locale în Drobeta Turnu Severin

Alee a personalităţilor locale în Drobeta Turnu Severin

Theodor Co­s­tes­cu, Dimitrie Grecescu, Gheor­ghe Ionescu Şişeşti, Dumitru Anghel sunt doar câteva dintre personalităţile care şi-au pus amprenta asupra istoriei municipiului Drobeta Turnu Severin. Pentru ca memoria lor să rămână vie, aleşii locali împreună cu reprezentanţii Muzeului Regiunii Porţilor de Fier au decis ca pe strada Crişan, care în curând va fi redeschisă după un amplu proces de reabilitare şi modernizare, să se realizeze şi o alee a personalităţilor, exact ca în marile oraşe din ţară.
Lucrările de trans­for­ma­re a străzii Crişan în a­lee pietonală şi moder­ni­zarea zonei de promenadă sunt în grafic. Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Se­ve­rin, constructorii care se ocupă de reabilitarea zonei au declarat că termenul de finalizare a pro­iectului va fi respectat, ba, mai mult decât atât, ei speră ca lucrările să se fi­na­lizeze cu mult mai repede, având în vedere că echipele de mu­­ncitori lucrează la capa­ci­ta­te maximă.
Primăria a hotărât ca în mijlocul noii arene ce se ame­najează în centrul zonei de pro­­menadă să fie amplasate mai multe sculpturi care să în­fă­ţişeze chipurile oamenilor de valoare care s-au născut şi au ac­tivat pe malul Dunării.
„Ideea de a înfiinţa o rotondă a per­sonalităţilor marcante, care şi-au pus amprenta de-a lungul tim­pului asupra dezvoltării mu­ni­cipiului Drobeta Turnu Seve­rin, s-a născut atunci când am proiectat întreaga zonă de promenadă. În total, vom avea 16 busturi ale personalităţilor ca­re au marcat istoria acestor locuri. Printre aceşti oameni de valoare se numără şi cti­tori importanţi ai oraşului, respectiv Theodor Co­s­tes­cu, Dimitrie Grecescu, Gheorghe Ionescu Şişeşti, Dumitru An­ghel şi mulţi alţii. În acest sens, un rol deosebit l-au avut şi reprezentanţii Muzeului Re­gi­u­nii Porţilor de Fier, care au întocmit lista personali­tă­ţi­lor ce se vor afla pe această ro­tondă“, a declarat vicepri­ma­rul municipiului Drobeta Tur­nu Severin, Mircea Sevastian Grosu.
Autorităţile doresc ca busturile să fie realizate chiar de sculptorii locali, care, din diferite motive, nu mai profesează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS