14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBiciclist omorât de un şofer băut

Biciclist omorât de un şofer băut

Un tânăr de 27 de ani din Craiova a fost reţinut, ieri, de poliţiştii din Băileşti, după ce, duminică dimineaţă, a lovit un biciclist cu maşina pe care o conducea pe DN 55A şi a fugit de la locul accidentului.
Poliţiştii doljeni au comunicat că, duminică dimineaţă, în jurul orei 4.50, pe DN 55A, în localitatea Bistreţ, Cristea Creţu, de 48 de ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă, a fost accidentat de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul faptei. Bărbatul accidentat a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova.
În jurul orei 5.20, la Postul de Poliţie Bistreţ s-a prezentat Ionuţ Geantă, de 27 de ani, din Craiova, care a declarat că el este şoferul care a provocat accidentul. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Geantă a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că biciclistul a fost lovit în plin din spate de un VW Golf condus de Geantă.
Pe numele tânărului craiovean a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Duminică seară, Cristea Creţu a murit la Spitalul de Urgenţă Craiova, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, motiv pentru care poliţiştii doljeni au precizat că s-a modificat încadrarea juridică a faptei în ucidere din culpă. Ieri, poliţiştii din Băileşti l-au reţinut pentru 24 de ore pe Ionuţ Geantă, urmând ca acesta să fie dus astăzi la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă.
Pe acelaşi drum, DN 55A, la sfârşitul lunii iunie, agentul de poliţie Marius Vîrcan, ajutorul şefului de post din comuna Bistreţ, l-a accidentat mortal pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, din comuna Ostroveni, care circula pe o bicicletă. Ca şi în cazul accidentului produs de Geantă, agentul Vîrcan a fugit de la locul accidentului, iar când a fost prins de colegii săi, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII