20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStăpâni pe domeniul public

Stăpâni pe domeniul public

Unii dintre craiovenii care au proprietăţi pe strada Ecaterina Teodoroiu din Craiova,  în imediata apropiere a arenei sportive „Petre Deselnicu“, acaparează din domeniul public metru cu metru. În fapt, aceştia au îngrădit pământul din spatele curţilor lor. În locul parcărilor care deserveau stadionul „Ion Oblemenco“, precum şi două corpuri de clădiri aparţinând Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj au apărut grădini cu roşii, porumb şi fasole. Alţii au îngrădit aleile de acces, depozitând aici bănci, mese, diverse materiale de construcţii. Au blocat accesul pe domeniul public cu stâlpi metalici şi se comportă ca şi cum ei ar fi deţinătorii de drept ai spaţiului respectiv. Parcările celor două instituţii, dar şi cele adiacente stadionului dispar încet, dar sigur. „În ultimii ani, o parte din vecini s-au extins câte un metru, câte un metru. Apoi au închis, au luat cu japca terenul şi acum susţin că sunt proprietari. Greu de crezut. Cei care locuiesc pe Ecaterina Teodoroiu nici nu au avut ieşiri aici, aşa cum şi-au făcut acum. Mulţi dintre ei nici nu mai sunt vechii proprietari. Vecinul ăsta a blocat o stradă întreagă cu mese, cu o rulotă. Are câini, nu poţi să treci. El este venit după ’90, cum să i se retrocedeze pământ? Primăria închide ochii“, susţine un localnic de pe strada Ecaterina Teodoroiu.
Alţii spun că, atunci când parcarea pe care o foloseşte Facultatea de Sport este ocupată, ei nu mai au acces către proprietăţile lor. Lucru susţinut şi de reprezentanţii Direcţiei de Sport: „Noi suntem într-un fel privilegiaţi că avem parcarea noastră în faţa clădirii care ne aparţine, cei mai afectaţi sunt cei de la facultate. Nouă ne este strangulat accesul către sediu când parcarea lor este plină, probabil sunt şi autoturisme care aparţin locuitorilor de aici. Cel mai supărător este gunoiul din jurul stadionului“, a spus Natalia Andrei, director DJST Dolj.
Cei mai mulţi dintre proprietarii imobilelor de pe strada Ecaterina Teodoroiu au păstrat hotarul vechilor proprietăţi. Că nu au avut loc retrocedări şi că terenurile sunt ocupate abuziv o confirmă şi Primăria Craiova. Sau cel puţin asta arată documentele administraţiei locale. „Pe strada Ecaterina Teodoroiu, între numerele 81-95, au fost înregistrate trei solicitări pentru retrocedare teren în temeiul Legii nr. 10/2001. Pentru toate aceste solicitări au fost întocmite procese-verbale şi au fost propuse pentru acordare de despăgubiri“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII