15.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFurt prin metoda „Mecanicul“

Furt prin metoda „Mecanicul“

Judecătoria Craiova a emis ieri pe numele lui Ştefan Mirea, de 20 de ani, din localitate, un mandat de arestare pentru 29 de zile. Ştefan este cercetat pentru furtul mai multor autoturisme, cu ajutorul fratelui său mai mare – Gabriel Mirea, de 30 de ani. Metoda lor era inedită, bazându-se pe câştigarea încrederii celor care vor să-şi vândă maşina.

„Aş dori să vadă maşina un mecanic“

Cei doi fraţi vizau autoturismele scoase la vânzare. Unul dintre ei se întâlnea cu vânzătorul, făcea o tură cu maşina împreună cu proprietarul, apoi îi spunea: „Dom’le, îmi place maşina, aş vrea s-o cumpăr, dar mai întâi aş dori s-o vadă un mecanic, ca să verifice dacă nu sunt probleme ascunse“. Bucuros că a găsit un client care-i oferea exact atât cât ceruse, vânzătorul îşi dădea acordul. Mirea îşi suna „mecanicul“, apoi mergea cu tot cu proprietarul maşinii până lângă un service auto. Acolo apărea un bărbat îmbrăcat în halat şi cu nişte documente în mână. „Am vorbit cu şeful, bag repede maşina pe stand, apoi v-o aduc. Durează doar câteva minute“, promitea el, suindu-se la volan şi demarând către service. Nu era însă mecanic la service-ul din apropiere, ci doar celălalt dintre fraţii Mirea. Şi nici nu intra cu maşina la verificări, ci o lua pe străduţa de lângă service, fără să se mai întoarcă.
Nu după mult timp, potenţialul cumpărător îşi cerea scuze că pleacă pentru un minut. „Vin imediat, doar s-o iau pe prietena mea de la colţ, că a venit cu banii“, s-a scuzat într-unul dintre cazuri. A plecat şi nici el nu s-a mai întors. Abia după câteva ore de aşteptare, proprietarul autoturismului anunţa poliţia, nevenindu-i să creadă că fusese păcălit şi rămăsese fără maşină.

Trei maşini, aceeaşi ţeapă

Prin această metodă, cei doi au reuşit să fure un Logan şi un Volkswagen Polo. În ambele cazuri, „cumpărătorul“ fusese Gabriel Mirea, iar rolul „mecanicului“ fusese jucat de fratele său mai mic, Ştefan Mirea. În alt caz, cei doi au inversat rolurile şi au reuşit să fure un Ford Ka, tot de la un craiovean care-şi scosese la vânzare maşina.
Marţi, poliţiştii Compartimentului Furturi de Autovehicule din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Dolj, împreună cu lucrătorii Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova, au reuşit să-l prindă pe Ştefan Mirea şi să-l introducă în arest, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Ieri, poliţiştii l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar procurorul a susţinut propunerea, înaintând-o instanţei. Judecătoria a dat curs propunerii, emiţând un mandat de arestare pe 29 de zile pe numele învinuitului.
Fratele său, Gabriel Mirea, e căutat şi el de poliţiştii, dar parcă a intrat în pământ. A fost însă dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, pe numele său existând un mandat de executare a pedepsei emis de o instanţă din Cluj, tot pentru furt de autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII