22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon sperie partidu’

Solomon sperie partidu’

Aflat la un pas de fotoliul de primar al Craiovei, Antonie Solomon, preşedinte al PDL Craiova, le-a arătat pisica celor din partid. Solomon a anunţat ieri că la viitoarele alegeri va candida la primărie din partea UNPR, partid aflat în coaliţia de guvernare.

UNPR pare să continue campania de achiziţii de primari. Zece edili din Dolj, de la PSD şi PC, au anunţat acum zece zile că vor trece în barca UNPR, partid condus de ministrul apărării, Gabriel Oprea. De departe, cel mai răsunător transfer este cel al lui Antonie Solomon.  „În ultima perioadă m-am consultat cu foarte mulţi cetăţeni din Craiova, iar concluzia a fost una singură: administraţia locală are nevoie de oameni de cuvânt, care să muncească în interesul cetăţenilor. A trecut vremea populismului şi a politicii de televizor. Avem nevoie de soluţii serioase. Din acest motiv, am decis ca la alegerile din 2012 să candidez pentru Primăria Municipiului Craiova din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR)“, se arată într-o declaraţie semnată de Antonie Solomon, remisă ieri agenţiei Mediafax de UNPR. „Există o vorbă românească de care am ţinut cont în toată cariera politică: «Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!». Eu vreau să am alături oameni serioşi, care au servit interesul naţional şi au asigurat stabilitatea politică în România. Îi apreciez pe liderii UNPR pentru că sunt oameni cu mult curaj, care şi-au respectat întotdeauna cuvântul“, a adăugat Solomon. El a precizat că a colaborat foarte bine cu Gabriel Oprea în perioada în care acesta a fost ministru al administraţiei publice şi că îl apreciază, în primul rând, pentru că este „om de onoare“.
„Sunt sigur că decizia de a veni alături de UNPR va fi bine primită de toţi craiovenii. Voi pune umărul la consolidarea UNPR şi voi fi în prima linie în bătăliile electorale din 2012. Vă asigur că UNPR va fi surpriza plăcută a alegerilor din Craiova şi va pune multe probleme adversarilor. Am convingerea că alegerile de anul viitor vor fi câştigate tot de coaliţia aflată astăzi la guvernare, care a trebuit să aplice măsuri grele, dar juste şi absolut necesare pentru depăşirea crizei economice şi a salvat România de la colaps“, se mai arată în declaraţia lui Solomon.

Berceanu, un pic surprins

Potrivit NewsIn, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, s-a declarat surprins de anunţul lui Solomn. „Domnul Solomon nici nu şi-a dat demisia din PDL, nici nu a fost exclus. Mai mult, el a fost în permanenţă sprijinit atât de organizaţia PDL Dolj, cât şi de cea PDL Craiova“, a afirmat Radu Berceanu. El a precizat că nu a fost anunţat de Solomon că va candida la localele din 2012 pentru UNPR. Berceanu a mai spus că va discuta cu el înainte de a face mai multe comentarii. Surprins s-a declarat şi viceprimarul Mărinică Dincă, prima opţiune a lui Radu Berceanu pentru primărie în situaţia în care Solomon nu mai candidează pentru PDL. „La ora 12.00, eu, împreună cu domnul Solomon şi cu celălalt viceprimar, Teodor Sas, vorbeam de campania din 2012 a PDL, despre candidaturile la primărie şi despre partid. Nici vorbă de UNPR sau de altceva“, a spus Dincă, aflat în prezent în postura de contracandidat la primărie al lui Solomon. 

Solomon: Este doar o intenţie

Contactat telefonic pentru a explica motivul pentru care vrea să plece din PDL, Antonie Solomon a precizat că nu a plecat din partid. „Este doar o intenţie. Dacă nu mai au nevoie de mine, s-ar putea să mă duc la UNPR. Mă simt mai bine cu Gabi Oprea. Este un om deosebit. Oamenii pun mare preţ pe biserică şi armată. S-a făcut un sondaj de opinie în care eu aş fi votat de 75% dintre craioveni. Este posibil să candidez şi ca independent, nu exclud acest lucru“, a declarat Solomon. Întrebat dacă le-a spus celor din filiala doljeană a PDL despre intenţia sa şi dacă a discutat cu Radu Berceanu, a răspuns scurt: „Ei s-au consultat cu mine vreodată? De câte ori a vorbit cu mine la telefon Radu Berceanu? Să mă lase în pace“, a concluzionat el. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

103 COMENTARII