15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal16 răniţi în „curba morţii“

16 răniţi în „curba morţii“

Şoferul unui autocar plin cu călători a pierdut controlul direcţiei la intrarea în Pieleşti, intrând în coliziune cu un tir care venea pe contrasens

Autocarul care transporta mai mulţi membri ai Partidei Romilor din judeţul Mehedinţi a intrat în coliziune cu un tir la intrarea în comuna doljeană Pieleşti. Accidentul s-a produs ieri, cu câteva minute înainte de ora 12.00.

Impact frontal evitat în ultima clipă

39 de reprezentanţi ai Partidei Romilor din mai multe localităţi ale judeţului Mehedinţi au plecat ieri-dimineaţă de la Drobeta Turnu Severin cu autocarul înmatriculat cu numărul MH-05-NAF, aparţinând firmei SC Năframa SRL din Orşova. Trebuia să ajungă la Slatina, la o importantă întrunire politică. Au trecut prin Craiova şi îşi continuau traseul pe Drumul European E 574. Înainte să intre în comuna Pieleşti, şoferul autocarului – Marinică Plăviţu – a pierdut controlul direcţiei exact în „curba morţii“ – aşa cum a fost supranumită curba în pantă de la intrarea în Pieleşti, locul unde s-au produs mai multe accidente mortale în ultimii ani. Autocarul a pătruns pe contrasens şi s-a îndreptat direct către un tir care urca dealul dinspre Pieleşti.
„Autocarul n-a mai luat curba, ci a venit cu viteză direct către mine. Când l-am văzut, am oprit, nu înainte de a vira uşor către stânga, pentru a evita o coliziune frontală. De-asta autocarul n-a intrat direct în mine, ci doar a «şters» cabina“, a povestit ulterior Cristian Florea, din Piteşti, şoferul tirului cu numărul de înmatriculare AG-97-MGM, aparţinând firmei argeşene Ana Trans Internaţional.
Reflexele şoferului de tir au făcut ca impactul să nu fie frontal. Totuşi, colţul autocarului a zdrobit jumătate din cabina tirului, acesta din urmă avariind la rândul său partea dreaptă a vehiculului de transport persoane.

16 victime au primit îngrijiri medicale

Şoferul argeşean a avut noroc, scăpând nevătămat din cabina tirului, avariată iremediabil. Conducătorul autocarului, însă, a suferit un traumatism cranian grav, cu pierderea cunoştinţei. 15 pasageri ai autocarului s-au ales, la rândul lor, cu răni mai mult sau mai puţin grave.
A fost nevoie de două maşini de descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru victime multiple, aparţinând tot SMURD, şi de alte cinci ambulanţe pentru a acorda victimelor primele îngrijiri la faţa locului şi a le transporta la Spitalul de Urgenţă din Craiova.
„Din primele cercetări, se pare că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta şi a intrat în coliziune cu tirul, care circula regulamentar din direcţie opusă. Urmează să stabilim cu certitudine condiţiile în care s-a produs accidentul, inclusiv dacă autocarul avea viteză peste limita legală din acea zonă“, a precizat subinspectorul de poliţie Ion Decu, din cadrul Serviciului Rutier Dolj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII