12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDaniel Morar acuză presiuni politice asupra DNA în cazul Borbely

Daniel Morar acuză presiuni politice asupra DNA în cazul Borbely

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, a acuzat vineri, la TVR, presiunile din partea politicienilor asupra procurorilor în cazul anchetei ce îl vizează pe ministrul mediului, Laszlo Borbely.
În legătură cu declaraţiile de susţinere pentru ministrul Laszlo Borbely venite din partea colegilor din UDMR, din coaliţie sau din guvern şi chiar din partea premierului, şeful DNA a spus că aceste „manifestări de solidarizare“ n-ar reprezenta nici o problemă pentru procurori sau pentru instrumentarea unui dosar „dacă s-ar opri aici“.
„Însă, aceste forme de solidarizare sunt condimentate cu afirmaţii făcute total în necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA-ului sau la adresa procurorilor (…) Aceste personaje care fac acuzaţiile nu cunosc situaţia de fapt, nu cunosc nici situaţia juridică şi nu cunosc nici normele juridice aplicabile în materie. Fără ca asta să-i împiedice să formuleze acuzaţii de genul «DNA-ul este o instituţie abuzivă, o instituţie care distruge cariere»“, a declarat şeful DNA.
„Problema se iveşte atunci când aceste acuzaţii pun presiune pe procuror, în condiţiile în care instrumentarea unui dosar de acest gen (dosarul legat de ministrul Laszlo Borbely – n.r.) este oricum destul de dificilă (…) Da, acuz aceste presiuni pe procuror în acest caz, mai ales că sunt declaraţii inconştiente şi în necunoştinţă de cauză“, a declarat Morar.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII